Orașul Sao Paulo este cea mai mare metropolă din Brazilia, America Latină și din Emisfera sudică. Orașul este recunoscut la nivel mondial, pentru cultura sa înfloritoare, economia tot mai solidă de la an la an, dar și pentru atracțiile turistice care îi fascinează pe vizitatori. O populație numeroasă, de 20 de milioane de locuitori duce un trai liniștit în regiune, orașul are și o deviză tradusă din latină în limba română sub forma “Nu sunt condus, conduc”.

Străzile orașului pot fi uneori extrem de aglomerate
Străzile orașului pot fi uneori extrem de aglomerate / Foto: blog.easytobook.com

Cel mai mare oraș din America Latină este enorm și mai ales intimidant pentru cei care nu iubesc aglomerația, ritmul alert și traficul infernal. Metropola se remarcă și prin decalajul evident dintre săraci și bogați, fapt ce se observă cu ochiul liber în cartierele mărginașe. Luxul este un mod de viață pentru unii și un vis care nu se va îndeplini niciodată pentru alții. Dincolo de aceste aspecte, orașul are multe de oferit fiecărui turist în parte, este imposibil să nu găsești activități pe care să le practici cu plăcere.

Orizontul orașului este o îmbinare armonioasă între vechi și nou
Orizontul orașului este o îmbinare armonioasă între vechi și nou / Foto:

Arhitectura din Sao Paulo este prima care îți atrage atenția odată ajuns pe teritoriul orașului, îmbinarea armonioasă dintre vechi și nou, clădirile ultramoderne, zgârie-norii completează perfect clădirile secular și crează un cadru inedit. Acest oraș electric oferă o gamă largă de stiluri, de la clădiri coloniale portugheze, la edificii în stil Art Nouveau și structuri care înfățișează detalii ale modernismului. Arhitectura orașului poate fi admirată în tururi ghidate, pe o durată de aproximativ 3 ore, vei vedea o sumedenie de clădiri care întrec imaginația umană și te vei bucura de farmecul unic al metropolei.

Hotelul Unic
Hotelul Unic / Foto: blta.com.br

Hotelul Unic rămâne un edificiu impresionant, devenit deja unul dintre simbolurile orașului și clădirea care atrage atenția tutror turiștilor. Hotelul Unic este dovada vie a evoluției umane și tehnologice, o clădire masivă dar încadrată perfect în contexul metropolitan. Și arhitectura europeană s-a dezvoltat foarte mult, există chiar și Școala Braziliană, cea care a dus această țară minunată pe culmile succesului. Aici poți admira lucrări ale unor nume celebre în domeniul arhitectural, așa cum este și Oscar Niemeyer, Ramos de Azevedo, sau Vilanova Artigas.

Teatrul Municipal
Teatrul Municipal / Foto: en.wikipedia.org

Centrul Istoric, a cunoscut, de-a lungul anilor o perioadă de degradare, dar recentele proiecte de investiții vor pune pe picioare aceste minuni arhitecturale. Zona nu ar trebui ratată, mai ales dacă luăm în considerare valoarea istorică și culturală pe care regiunea o oare pentru deosebita metropolă. Multe construcții și monumente se regăsesc în centru, toate sunt martore ale gloriei braziliene, cea care a stat la baza fondării orașului. Considerat a fi o “junglă de beton”, centrul are frumusețea sa aparte. Tot aici se regăsesc o mulțime de spații comerciale, ce-I drept extreme de aglomerate, dar și cinematografe, teatre și alte activități culturale.

Spațiile verzi încununează frumusețea orașului
Spațiile verzi încununează frumusețea orașului / Foto: hdw.eweb4.com

Într-un oraș atât de mare nu ar putea să lipsească spațiile verzi, în fiecare zonă se regăsesc parcuri menite să readucă liniștea în viața locuitorilor.