Europa este poate cel mai frumos continent de pe Glob, o alăturare de orașe romantice și pline de viață, peisaje naturale care-ți taie răsuflarea, culturi deosebite care transformă ținuturile în locuri unice. Circuitele turistice în  Europa sunt maniera prin care poți admira o sumedenie de locuri interesante într-o singură vacanță, călătorie ce va fi plină de diversitate și de aspecte inedite. Fiecare turist își poate stabili un itinerariu propriu, în funcție de preferințele sale, iată o propunere pentru aproximativ 15 zile de vacanță unice:

Palatul Schonbrunn, Viena
Palatul Schonbrunn, Viena / Foto: dli.ro

Plecare în vacanța de vis se va face cu mașina, din București, înainte de miezul nopții, pentru ca în următoarea dimineață să simțim aerul proaspăt al Vienei. Capitala Austriei este orașul pe care fiecare dintre noi ar trebui să-l viziteze măcar o dată în viață, acea metropolă plină de farmec renumită mai ales pentru prețurile destul de piperate și monumentele arhitectonice diverse. Trebuie să vezi neaparat Catedrala Sfântul Ștefan, un bun exemplu de arhitectură gotică și un edificiu masiv, vizibil din mai multe puncte ale orașului.

Strasbourg
Strasbourg / Foto: www.maxisciences.com

După ce am simțit farmecul Vienei, ce-i drept pe durata unei singure zile, a venit momentul să ne îndreptăm spre Strasbourg, o metropolă fascinantă, localizată în estul Franței, foarte aproape de granița cu Germania. Orașul este recunoscut în întreaga lume prin edificiile medievale care se îmbină frumos cu clădirile din lemn și cu cele moderne, un rezultat spectaculos și în același timp inedit.

Paris
Paris / Foto: hdwallpaper2013.com

După o zi minunată în Starsbourg, este momentul să pornim din nou la un drum destul de lung, spre Paris-Orașul Iubirii. Aici, ne vom caza pentru 5 nopți, asta pentru că Parisul este o încântare pentru orice turist din lume, locul unde se regăsesc o mulțime de obiective turistice interesante, renumite pe întreg mapamondul. Timpul este prietenos, astfel avem timp să vedem tot ceea ce ne dorim, nu trebuie să lipsească din itineariu Turnul Eiffel, Muzeul Luvru, Champs-Elysees, Arcul de Triumf, dar și Sacre Coueur.

Marsilia
Marsilia / Foto: intrigue.ie

Cinci zile odihnitoare la Paris sunt suficiente pentru a porni iarăși la drum, ne îndreptăm de această dată spre Marsilia, oraș port vizitat de milioane de turiști din întreaga lume, atrași de bogăția arhitectuală, istoria fascinantă, dar și de posibilitățile variate de petrecere a timpului. Italia nu poate lipsi din itinerariu, asta înseamnă că după doar o noapte de cazare ne îndreptăm spre Torino, o metropolă plină de spirit și cultură. Timpul nu mai este atât de blând cu noi, și, după o zi de vis pe tărâm italian, pornim spre Berna, Frankfurt și Munchen, pentru a fi siguri că nu pierdem nimic din farmecul acestor ținuturi unice.

Berna
Berna / Foto: beauty-places.com

După o noapte la Berna și una în Munchen, pare că ni se face dor de Viena, însă suntem doar în trecere, scopul este acela de a ajunge la Budapesta. Deși vacanța este pe terminate, avem la dispoziție o zi pe care să o petrecem în capitala Ungariei, un labirint al istoriei ce pare că nu ia sfârșit niciodată. De la Budapesta, după ce am parcurs peste 6600 de kilometri cu mașina, ne îndreptăm din nou spre București, punctul de placare, dar planificăm un nou traseu pentru vacanța ce urmează!