În Insulele Virgine Britanice se regăsește un Colț de Rai, un ținut uluitor ce poartă numele de Insula Peter. Insula privată atrage an de an mii de turiști dornici să petreacă o vacanță exclusivistă, un concediu de neuitat, lipsit în totalitate de griji. Anul 1978 este momentul în care un marinar pasionat de frumusețile exotice decide că viața lui nu poate fi completă fără a deține în proprietatea sa minunatul ținut. În același an, marinarul cumpără insula și avea să ducă aici un trai liniștit până la sfârșitul vieții sale.

Peter este una dintre cele mai verzi insule de pe Pământ
Peter este una dintre cele mai verzi insule de pe Pământ / Foto: www.bluetangyachtcharters.com

Primul aspect impresionant este faptul că insula este încă predominat neamenajată, proprietarul a dorit să lase totul sub stăpânirea naturii, iar acest lucru a dus la formarea unui cadru unic. Cea mai mare plajă de pe teritoriul insulei este Deadman’s Bay, forma sa de semilună alungită este umbrită de palmierii care mai atenuează puțin din temperaturile caniculare din timpul sezonului cald. Un alt aspect interesant este faptul că insulele au ieșire atât la Oceanul Atlantic, cât și la Marea Caraibilor.

O dimineață perfectă începe pe terasa cu vedere la ocean
O dimineață perfectă începe pe terasa cu vedere la ocean / Foto: background-pictures.picphotos.net

Singurul hotel din regiune are 52 de camere și poartă numele de Peter Island Resort, iar ansamblul luxos este accesibil numai cu vaporul sau cu elicopterul. Complexul hotelier pune la dispoziția turiștilor servicii ireproșabile de cazare, relaxare și petrecere a timpului. Un imens SPA își întâmpină turiștii cu jacuzzi, masaje de relaxare, saună, acestea au rolul de a aduce relaxarea, aspect fără de care vacanța nu ar mai fi plină de bunădispoziție.

Apele învolburate și nisipul fin sunt principalul motiv pentru care turiștii se află în regiune
Apele învolburate și nisipul fin sunt principalul motiv pentru care turiștii se află în regiune / Foto: www.carrier.co.uk

Principalul motiv pentru care turiștii vizitează Insula Peter sunt plajele cu nisip fin și apele limpezi care oferă multiple posibilități de distracție și aventură. Vizitatorii se bucură de plajele întinse încă de la răsăritul soarelui, unii dintre ei preferă doar să se relaxeze, în timp ce alții optează pentru aventuri pe apele învolburate. Insula oferă oportunități excelente de surfing, scubadiving, dar și de înot. Viața maritimă din adâncul apelor este spectaculoasă, iar curajoșii o pot explora pe această insulă plină de frumuseți nebănuite.

Traseele cu elicopterul oferă priveliști uluitoare!
Traseele cu elicopterul oferă priveliști uluitoare! / Foto: peterisland.com

Drumețiile și traseele cu bicicleta sunt maniera prin care poți descoperi flora multicoloră și fauna tropicală. Insula Peter este una dintre cele verzi insule de pe Pământ, relieful din jur este acoperit aproape în totalitate cu o vegetație bogată, luxuriantă, iar aceasta nu face decât să completeze perfect cadrul natural. Relieful mai înalt din jur oferă priveliști excelente, o imagine de ansamblu a întregii insule exotice. Pentru amintiri de neuitat, poți opta pentru un tur complet cu elicopterul, momentul în care insula se dezvăluie în toată splendoarea sa!