Ko Pha Ngan este o insulă din Golful Thailandei, fiind o destinație inedită, apreciată de către turiști tocmai pentru unicitatea sa. Insula Ko Pha Ngan prezintă câteva particularități care o diferențiază de toate celelalte insule ale lumii.

Un frumos apus de soare în Ko Pha Ngan
Un frumos apus de soare în Ko Pha Ngan / Foto: theworldisourstravel.blogspot.ro

Cercetările arheologice și istorice arată că Insula Ko Pha Ngan a fost locuită încă de acum 2000 de ani, locația fiind o zonă de relaxare apreciată de către regii Thailandei. Cercetătorii afirmă că primele persoane care au accesat teritoriul insulei au fost țiganii musulmani, coincidență sau nu, chiar și astăzi mai locuiesc musulmani în Ko Pha Ngan.

Insula Ko Pha Ngan, unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Pământ
Insula Ko Pha Ngan, unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Pământ / Foto: besttropicalbeachvacations.com

Încă din secolul trecut, populația Insulei Ko Pha Ngan s-a extins constant, fapt datorat terenului, culturilor de nuci de cocos, economiei regiunii ce se află într-o continuă expansiune. Insula, rămâne în primul rând o destinație turistică de top, economia locală bazându-se în mare parte pe acest sector.

Ko Pha Ngan, o regiune cu vegetație luxuriantă
Ko Pha Ngan, o regiune cu vegetație luxuriantă / Foto: besttropicalbeachvacations.com

Plajele cu nisip fin, pădurile de nucă de cocos, apele cristaline sunt un magnet pentru turiști care vin pe Insula Ko Pha Ngan pentru a petrece o vacanță de neuitat. Plajele nesfârșitele și apele care se întind până la orizont sunt elemente care oferă oportunități de a practica diverse activități captivante.

Plajele fine sunt un magnet pentru turiștii de pretutindeni
Plajele fine sunt un magnet pentru turiștii de pretutindeni / Foto: www.tourist-destinations.com

O mare parte dintre noi pleacă în vacanță pentru a se relaxa, dar mai ales pentru a lăsa deoparte, pentru câteva zilele, problemele cotidiene care au tendința de a pune stăpânire pe viețile noastre. Insula Ko Pha Ngan este o zonă perfectă de evadare, fiind de fapt spațiul care te încarcă cu energie. Plajele întinse te ademenesc să petreci cât mai multe ore în razele soarelui torid. Apele de smarld îți răcoresc corpul și mintea, fiind considerate resursă a vieții.

Plimbările cu mici ambarcațiuni sunt o manieră de a crea amintiri de neuitat
Plimbările cu mici ambarcațiuni sunt o manieră de a crea amintiri de neuitat / Foto: www.thaitimes.de

Dacă ideea de a petrece o vacanță relaxantă nu se pliază pe dorințele tale, trebuie să știi că Insula Ko Pha Ngan oferă posibilități și iubitorilor de aventură și adrenalină. Scufundările, ski-ul nautic, traseele cu diverse ambarcațiuni sunt doar câteva dintre activitățile pe care le poți practica pe apele învolburate.

Locuitorii plimbă zilnici coșuri cu bunătăți cu care își ademenesc turiștii
Locuitorii plimbă zilnici coșuri cu bunătăți cu care își ademenesc turiștii / Foto: jungletribe.com

Răsăritul de soare este momentul în care încep toate activitățile în Insula Ko Pha Ngan. Priveliștea este de vis, fiind momentul în care peisajul se schimbă radical, deenind mai frumos, mai armonios. Locuitorii își pregătesc deja coșurile cu bunătăți alimentare pe care le vor plimba mai apoi pe plaje, în ideea de a ademeni turiștii cu fel de fel de specialități culinare. Aceste tipuri de activități sunt intens practicate în Insula Ko Pha Ngan și aduc venituri în plus localnicilor.

Serile cu lună plină sunt marcate de petreceri tradiționale
Serile cu lună plină sunt marcate de petreceri tradiționale / Foto: www.azsiaikalandorok.com

Insula Ko Pha Ngan și-a consolidat renumele și datorită petrecerilor de pe plaje care se organizează în serile cu lună plină. Mai exact, au loc dansuri tradiționale printre uriașe limbi de foc, iar turiștii asistă uimiți la aceste momente încărcate de spiritualitate.

Așadar, Insula Ko Pha Ngan este un teritoriu specific thailandez, ce oferă numeroase facilități vizitatorilor care ajung în regiune. Insula Ko Pha Ngan este cu siguranță una dintre cele mai exotice zone din lume.