Koh Phi Phi este un mic ansamblu de şase insule, situate în Thailanda de Sud, în Provincia Krabi. Acesta este unul dintre cele mai frumoase grupuri de insule din lume şi sunt uşor de accesat. Această zonă are ceva de oferit pentru toată lumea, având un mediu marin splendid.

Insulele Ko Phi Phi din Thailanda oferă un peisaj de vis
Insulele Ko Phi Phi din Thailanda oferă un peisaj de vis

Conform descoperirilor arheologice, în Insulele Ko Phi Phi au trăit printre cele mai vechi comunităţi ale Thailandei care datează din Epoca Preistorică. Ansamblul Koh Phi Phi este considerat a fi unul dintre cele mai frumoase insule naturale ale lumii. Regiunea este o abundenţă de corali, iar viaţa marină este uimitoare. Există munţi de calcar, mici peşteri, plaje cu nisip alb şi multe alte structuri naturale spectaculoase. Turismul în Koh Phi Phi a cunoscut o adevărată expansiune în ultimii ani, în trecut doar călătorii aventuroşi vizitau insulele. În zilele noastre, Koh Phi Phi a devenit o destinaţie de top în Thailanda.

Plajele din Ko Phi Phi atrag prin nisipul fin şi apele de smarald
Plajele din Ko Phi Phi atrag prin nisipul fin şi apele de smarald

Cea mai mare dintre insule este Ko Phi Phi Don, fiind singura dintre cele şase cu o populaţie stabilă pe tot parcursul anului. Ocupă o suprafaţă de  aproape 10 kilometri pătraţi, din totalul de 12,25 kilometri pătraţi pe care îl ocupă toate cele şase insule. Regiunea surprinde în primul rând prin mediul tropical, dar şi prin abundenţa de supermarketuri, restaurante, chiar şi saloane de tatuaj.

Priveliştea Insulelor Ko Phi Phi de la înălţimi
Priveliştea Insulelor Ko Phi Phi de la înălţimi

Pe Insula Ko Phi Phi Don există o atracţie promordială în rândul turiştilor. Aceasta este o zonă situată la o înălţime de 186 de metri ce oferă o privelişte fascinantă asupra întregii regiuni. Terenul este destul de abrupt, dar peisajul din zori sau din timpul apusului de soare este o imagine care merită tot efortul. Plajele nu mai sunt atât de întinse ca odinioară, dar totuşi rămân spectaculoase.

Plaja Maimuţelor din Ko Phi Phi
Plaja Maimuţelor din Ko Phi Phi

Plaja Maimuţelor este unul dintre cele mai inedite locuri din Koh Phi Phi şi este accesibilă pe jos sau prin închirierea unei ambarcaţiuni. Mare atenţie la maimuţe! Uneori devin extrem de agresive, iar muşcăturile lor sunt motivele principale pentru care vacanţele turiştilor sfârşesc la spital.

Rechinii leopard din adâncurile apelor sunt o raritate în lume
Rechinii leopard din adâncurile apelor sunt o raritate în lume

Chiar dacă întreaga regiune a fost lovită de un tsunami puternic în anul 2004, aventurile pe apă sunt permise în Koh Phi Phi. Adâncurile apelor nu au fost afectate, iar fauna marină este la fel de bogată. Specii de animale ca rechini leopard, broaşte ţestoase şi anghile pătate sunt o oportunitate de a le vedea în toată splendoarea lor în zona Ko Bida Nok. Peştii tropicali, cei clown, împreună cu jocul peştilor ton şi Barracuda dau o adevărată reprezentaţie în adâncurile apelor. Această plajă este cea mai populară printre scafandri.

Insulele abrupte din Ko Phi Phi permit practicarea alpinismului
Insulele abrupte din Ko Phi Phi permit practicarea alpinismului

Iubitorii alpinismului au şansa de a escalada rocile abrupte din Koh Phi Phi. Există trasee amenajate, iar turiştii pot vedea numeroase specii de păsări care încântă zona cu prezenţa lor.

Aşadar, Koh Phi Phi este o regiune de doar 12,25 kilometri pătraţi, dar este atât de versatilă! Practic, nici un turist nu ar putea spune că nu apreciază regiunea, având în vedere numeroasele activităţi care se pot practica pe teritoriul Insulelor Ko Phi Phi.