Este situat pe coasta de est a Suediei, fiind al doilea cel mai mare oraş al statului şi una dintre cele mai frumoase metropole din Ţările Nordice. Gothenburg a fost clasat de nenumărate ori ca fiind unul dintre cele mai inventive oraşe ale lumii, fiind locul care găzduieşte numeroase evenimente interesante. Gothenburg este catalogat ca fiind un loc prietenos, mult mai primitor decât capitala suedeză.

Skansen Kronan, Gothenburg
Skansen Kronan, Gothenburg

Fortificaţia Skansen Kronan

Este localizată la sud-vest de centrul Gothenburgului, fiind construită în secolul al XVII-lea ca şi zonă de apărare a oraşului. Începând cu secolul al XIX-lea a servit ca şi închisoare militară, urmând ca astăzi să devină locul care adăposteşte un muzeu militar. De asemeni, spaţiul este valorificat ca sediu al unor conferinţe sau întâlniri private. Skansen Kronan are ziduri cu grosimi cuprinse între 4 şi 5 metri, ca şi materiale de construcţie predominând granitul şi diabazul. Fortificaţia nu a fost atacată niciodată, iar tunurile de pe interior sunt în perfectă stare având în vedere faptul că nu a fost necesară folosirea lor.

Catedrala din Gothenburg
Catedrala din Gothenburg

Catedrala din Gothenburg

Prima catedrală a fost inaugurată în anul 1633, luând locul unei foste biserici vechi, prima construită vreodată în Gothenburg. Regele Gustavus Adolphus a impozitat veniturile locuitorilor, fondurile rezultate au fost utilizate în ridicarea frumoasei Catedrale din Gothenburg. Clădirea are 48 de metri în lungime şi o înălţime de 20 de metri, fiind construită din granit şi plăci de cupru  care să-i asigure rezistenţa în timp.

Interior din Catedrala din Gothenburg
Interior din Catedrala din Gothenburg

Interiorul este constituit din 17 coloane octogonale fiind decorat cu sculpturi germane şi olandeze. Materiale preţioase împodobesc interiorul dintre care predominante sunt argintul şi aurul.

Elafantul de la intrarea în Muzeul de Istorie Naturală, Gothenburg
Elafantul de la intrarea în Muzeul de Istorie Naturală, Gothenburg

Muzeele din Gothenburg

Sunt o atracţie turistică importantă şi aduc un plus de cunoaştere a istoriei şi specificului oraşului. Gothenburg deţine o paletă largă de muzee cu exponate interesante şi diverse. Muzeul de Artă este locul care expune fel de fel de opere superbe ce aparţin timpurilor străvechi sau care fac parte din Epoca Contemporană. Muzeul de Istorie Naturală este cel mai vechi muzeu al Gothenburgului, interiorul său adăposteşte silueta unui elefant african şi a multor alte animale deosebite.

Muzeul Volvo, Gothenburg
Muzeul Volvo, Gothenburg

Totuşi, dintre toate muzeele din Gothenburg unul singur atrage cei mai mulţi turişti. Acesta este Muzeul Volvo, spaţiul care adăposteşte întreaga istorie a faimosului brand de maşini. În Muzeul Volvo veţi vedea modele trecute şi prezente ale celebrelor autoturisme.

Slottsskogen, alei cu azalee înflorite
Slottsskogen, alei cu azalee înflorite

Parcuri şi Grădini

Slottsskogen este un loc popular pentru relaxare şi picnicuri fiind de fapt un ansamblu constituit din alei, o grădină zoologică, un observator şi un teren de golf. Slottsskogen este renumit pentru cele de 60 de specii diferite de Azalee care înfloresc la începutul verii şi înfrumuseţează zona cu coloritul lor. Parcul de agrement permite dezvoltarea a numeroase activităţi, dintre care plimbările pe ponei, partidele de fotbal şi plimbările în aer liber sunt cele mai populare.

Aşadar, Gothenburg este unul dintre cele mai frumoase oraşe specific suedeze fiind un reprezentant al istoriei, artei şi culturii suedeze.