Spania este ţara alcătuită din obiective turistice splendide şi din această categorie face parte Ronda, un oraş din provincia spaniolă Malaga. Metropola este amplasată în zona unui defileu adânc, acoperit de un pod impresionant, populaţia stabilă de aproximativ 35 000 de persoane se bucură zilnic de un peisaj de vis. Oraşul este situat la o altitudine de circ 723 de metri, localitatea fiind străbătută de Râul Guadalevin care formează un canion superb.

Podurile din Ronda crează un peisaj şi mai spectaculos
Podurile din Ronda crează un peisaj şi mai spectaculos /Foto: www.gdefon.com

Ronda este o zonă liniştită, relaxantă, locul care oferă clipe de relaxare şi bunăstare. Oraşul este de asemeni una dintre cele bune zone de practicare a echitaţiei din Spania, numeroşi pasionaţi de călărie vizitează an de an Ronda. Oraşul păstrează o mare parte din farmecul său istoric, mulţi turişti de pretutindeni fiind atraşi de peisajele sale naturale ce se apropie tot mai mult de liniile dramatice. Ronda este constituit din numeroase elemente, clădiri istorice, canioane, defilee, râuri, munţi joşi. Toate aceste elemente crează un farmec aparte şi transformă Ronda într-o destinaţie turistică de vis.

Biserică din Ronda
Biserică din Ronda / Foto: www.costamedi.com

Specialiştii şi-au dorit să afle de unde provine această minunăţie cu numele de Ronda şi după multe multe cercetări dificile au reuşit. Se pare că oraşul a fost fondat încă din secolul al Vi-lea, iar primii locuitori au fost celţii. De-a lungul timpului, numeroase popoare s-au stabilit în Ronda şi fiecare dintre ele au lăsat o moştenire micului oraş. Astfel, astăzi, Ronda este o fuziune de culturi, dar în acelaşi timp este locul cu o identitate foarte bine stabilită. Din timpurile străvechi şi până la momentul actual Ronda a evoluat foarte mult, reuşind astăzi să atragă turişti din toate colţurile lumii, bucuroşi de şansa pe care o au în a explora ce-a mai rămas din trecutul istoric al zonei.

Construcţiile albe sporesc şi mai mult frumuseţea zonei
Construcţiile albe sporesc şi mai mult frumuseţea zonei / Foto: kingsstudyabroad.wordpress.com

Cele trei poduri din Rondo sunt poate cele mai fotografiate structuri din oraş, ele conferă zonei un aer aparte. Cel mai înalt dintre ele se ridică la 120 de metri deasupra canionului şi de pe suprafaţa lui, oaraşul arata fantastic. Puente Nuevo este locul care oferă cea mai frumoasă panoramă a oraşului.

Pe străduţele din Ronda / Foto: <a href ="mikemarlowe.com ">
Pe străduţele din Ronda / Foto: mikemarlowe.com

Străduţele înguste îmbie la plimbări îndelungate, această activitate fiind şi cea mai bună manieră de a cunoaşte Oraşul Ronda. Metropola este constituită din clădiri superbe, locuinţe, lăcaşe de cult care sunt de fapt locuri de suflet pentru cei care trăiesc în Ronda. Surprinzător sau nu, Ronda este oraşul unde au luat naştere celebrele lupte cu tauri. Aceste evenimente sunt tradiţionale pe teritoriul spaniol şi au loc în mai mult zone ale ţării. De obicei, au loc la începutul lunii septembrie şi în această perioadă, oraşul devine arhiplin.

Ronda, seara
Ronda, seara / Foto: http://www.1zoom.ru

Aşadar, Ronda este un orăşel splendid, un loc unde timpul pare să fi stat în loc pentru ca şi noi să ne putem bucura de frumuseţea timpurilor străvechi.