Portugalia este o ţară cu tradiţii, teritoriu care şi-a lăsat amprenta în istoria lumii, cu o cultură unică. Coimbra a fost prima capitală a Portugaliei, un oraş pitoresc situat la aproximativ 190 de kilometri nord de actuala capitală, Lisabona. Coimbra poate fi descris ca fiind un oraş plin de viaţă şi culoare, aceasta fiind în primul rând o metropolă studenţeasă, locul unde tineri studenţi din întreaga lume însufleţesc zona cu veselia lor.

Universitatea din Coimbra
Universitatea din Coimbra / Foto: visit.uc.pt

Oraşul Coimbra este renumit în întreaga lume mai ales pentru universitatea din oraş, cea mai veche instituţie academică în care se vorbeşte limba portugheză şi una dintre cele mai vechi din Europa. Universitate din Coimbra datează din secolul al XIII-lea, fiind locul unde studiază tineri ce provin din 70 de ţări diferite, mulţi elevi aleg să-şi continue studiile aici tocmai pentru învăţământul de bună calitate, prestigiul universităţii şi posibilitatea de a interacţiona cu oameni din întreaga lume. Multe dintre instituţiile de învăţământ din
Coimbra sunt protejate de Patrimoniul Mondial UNESCO.

Coimbra se remarcă şi prin numărul mare de lăcaşe de cult
Coimbra se remarcă şi prin numărul mare de lăcaşe de cult / Foto: www.cerejeira.com

Al treilea cel mai mare oraş al Portugaliei, Coimbra, este renumit şi pentru numărul mare de biserici şi catedrale, edificii dominate de spiritualitate, ce arată că legătura credincioşilor cu divinitatea a fost dintotdeauna foarte puternică. Mare parte dintre edificii sunt construcţii simple din piatră, cu design minimalist, însă cu o arhitectură unică ce va fi întotdeauna un punct de pornire pentru construcţiile actuale. Catedrala din Coimbra, Biserica Sfântului Tiago, Biserica Sfântului Domingos sau Biserica Sfântului Salvador sunt doar câteva dintre ele.

Străduţele înguste ale oraşului, locuri perfecte pentru plimbări
Străduţele înguste ale oraşului, locuri perfecte pentru plimbări / Foto: www.travel-in-portugal.com

În Coimbra este plăcut să te plimbi pur şi simplu pe străzile metropolei, asta pentru că străduţele înguste au un farmec aparte, edificiile colorate îţi dau o stare de bine, iar oamenii primitori nu fac decât să întregească acest cadru de excepţie. În oraş există o sumedenie de restaurante, terase şi cafenele cochete, locuri unde te poţi bucura de specialităţi tradiţional portugheze sau chiar preparate internaţionale. Îngheţata, cockteilurile din fructe şi specialităţile pe bază de cafea sunt la mare căutare, iar varietatea sortimentelor satisface chiar şi cele mai sofisticate gusturi.

Râul Mondego conferă oraşului un farmec aparte
Râul Mondego conferă oraşului un farmec aparte / Foto: pinkalarmclockpt.com

Acolo unde sunt tineri studenţi este şi multă distracţie, Oraşul Coimbra este recunoscut în întreaga lume şi pentru petrecerile şi festivalurile studenţeşti care se termină dimineaţa în zori. Aceste festivaluri au devenit deja o tradiţie, mai ales la începutul anului universitar străzile din Coimbra devin arhipline, studenţii veseli dau tuturor de veste că începe o nouă etapă din viaţa lor. Muzica live este un alt aspect cu care Coimbra se remarcă, o poţi asculta chiar şi în cluburile de noapte.

Coimbra, Oraşul studenţilor
Coimbra, Oraşul studenţilor / Foto: visit.uc.pt

Aşadar, Coimbra este unul dintre cele mai frumoase şi vesele oraşe de pe teritoriul Portugaliei, o metropolă a studenţilor, a tinerilor şi a energiei.