Nisa, Capitala Rivierei Franceze

Nisa, Capitala Rivierei Franceze

Panorama Oraşului Nisa
Panorama Oraşului Nisa

Nisa este unul dintre cele mai cunoscute oraşe ale Franţei, fiind situat pe coasta de sud-est a Rivierei Franceze. Frumuseţea naturală a oraşului şi climatul blând au atras încă din cele mai vechi timpuri turiştii aristrocraţi ai lumii care îşi petreceau vacanţele în Nisa încă din a doua jumătate a secolului al XVIII-lea. Şi în deceniile ce au urmat, Nisa i-a atras atât pe cei aflaţi în căutare de relaxare, cât şi pe cei care caută inspiraţie, energie sau divertisment.

Pe timp de seară, luminile evidenţiază frumuseţea oraşului
Pe timp de seară, luminile evidenţiază frumuseţea oraşului

Astăzi, Nisa este unul dintre acele oraşe care are de oferit ceva special pentru copii, tineri, adulţi sau bătrâni. Oricine poate găsi în regiune aspecte care vor transforma vacanţa într-un concediu de vis. În cele ce urmează vom vedea care sunt cele mai interesante obiective turistice din Nisa.

De pe Colinele Castelului, Nisa arată absolut superb
De pe Colinele Castelului, Nisa arată absolut superb

Colinele Castelului

Este o regiune care oferă o privelişte spectaculoasă a oraşului. De la înălţimea de 92 de metri, clădirile strălucitoare ale Nisei arată fermecător. În zona Colinelor Castelului a existat în trecut un castel superb construit în secolul al XII-lea şi distrus de către Ludovic al XIV-lea, în anul 1706, într-un acces de furie. Din păcate, edificiul nu a mai fost reconstruit niciodată. Până la Colinele Castelului puteţi ajunge pe jos, prin urcarea unor trepte, însă zona este dotată cu un ascensor care facilitează accesul.

Plajele din Nisa facilitează practicare unei multitudini de activităţi
Plajele din Nisa facilitează practicare unei multitudini de activităţi

Plajele

Dacă ajungi în Nisa, neaparat trebuie să faci o baie în mare, sau măcar o plimbare pentru a putea admira plajele regiunii. În mod natural, plajele din Nisa sunt cu pietriş, dar există şi zone private, unde pietrişul a fost acoperit cu un strat generos de nisip. Pietrişul ar putea fi un inconvenient, dar plajele din Nisa nu duc lipsă de vizitatori care vin pentru a admira apele de azur ale zonei. Zona este potrivită pentru înot dar dacă nu-ţi doreşti acest lucru te poţi bucura de un volei pe terenul cu nisip alb din regiune.

Muzeul Matisse, Nisa
Muzeul Matisse, Nisa

Muzeele din Nisa

Sunt principalele atracţii pentru excursioniştii care îşi doresc o vacanţă relaxantă. Nisa deţine un ansamblu impresionant de muzee care adăpostesc fel de fel de obiecte interesante. Unele dintre cele mai renumite se află în Cimiez, partea veche a oraşului, care a fost, în trecut, locul preferat al Reginei Victoria.  Muzeul de Artă Asatică include obiecte specifice culturii indiene, chineze şi surprinde elemente arhitecturale deosebite. Muzeul de Artă Modernă şi Contemporană este o expoziţie uriaşă de picturi, sculpturi şi alte obiecte ale artiştilor din zilele noastre.

Grădina cu cactuşi din Satul Eze deţine numeroase specii de plante deosebite
Grădina cu cactuşi din Satul Eze deţine numeroase specii de plante deosebite

Satul Eze

Este un mic stat situat pe drumul care duce înspre Monaco şi este un loc deosebit datorită mai multor factori. Aici se află o grădină frumoasă cu cactuşi şi de asemeni fabrica de parfumuri Fragonard care poate fi vizitată gratuit. Zona este liniştit, Satul Eze fiind o regiune specific franţuzească. Locuitorii sunt amabili şi prietenoşi, aşa încât poţi afla numeroase secrete ale regiunii.

Nisa este unul dintre cele mai frumoase oraşe ale Franţei, o regiune care îmbină istoria cu modernitatea. Statisticile arată că peste 4 milioane de turişti vizitează Nisa în fiecare an.