Este un oraş de pe coasta de nord a Columbiei, în regiunea Coasta Caraibelor. Cartagena este al cincilea cel mai mare oraş al Columbiei, regiunea fiind dominată de activităţi economice maritime, industria produselor petrochimice şi nu în ultimul rând de turism. Cartagena este asociată frecvent cu Piraţii din Caraibe, oraşul fiind unul dintre primele sanctuare ale sclavilor africani eliberaţi din America. Cartagena are două părţi principale, o zonă cu clădiri vechi şi o regiune modernă. Oraşul atrage prin numeroase obiective turistice care aduc în prim plan puţin din viaţa columbiană.

Turnul cu Ceas, Cartagena
Turnul cu Ceas, Cartagena

Atracţia primordială o reprezintă oraşul istoric, mediu alcătuit din numeroase clădiri vechi care spun o poveste despre trecutul istoric al regiunii. Turnul cu Ceas este un important punct de reper în Cartagena, fiind o frumoasă construcţie din piatră ca mai toate clădirile din oraşul vechi. Cea mai veche parte a Cartagenei este Plaza Trinidad, regiunea datează din secolul al XIII-lea.

Castelul San Felipe este cu siguranţă una dintre cele mai bizare clădiri ale lumii
Castelul San Felipe este cu siguranţă una dintre cele mai bizare clădiri ale lumii

Castelul San Felipe este o cetate construită în anul 1657, proiectată de către inginerul olandez Richard Carr. Construcţia din piatră a fost ridicată cu scopul de a crea o barieră de protecţie împotriva piraţilor care treceau frecvent prin regiune în timp ce transportau aur din Europa.

Aproape de Cetatea San Felipe se află Dealul La Popa cu o înălţime de 150 de metri. Tot aici se află Mănăstirea Santa Cruz construită în secolul al XVII-lea care are şi o curte frumoasă. Regiunea oferă o privelişte mirifică asupra zonei portuare a Cartagenei, însă dealul este destul de greu de urcat din cauza reliefului abrupt. Se poate ajunge pe Dealul La Popa cu un taxi, însă preţul călătoriei este exorbitant.

Noaptea, clădirile din Cartagena sunt frumos iluminate
Noaptea, clădirile din Cartagena sunt frumos iluminate

Cel mai cunoscut şi vizitat muzeu din Cartagena este Palatul de Inchiziţie, localizat în Centrul Istoric al oraşului. Zona este o comemorare a inchiziţiei spaniole, moment în care mai multe persoane au fost condamnate şi torturate de crime împotriva religiei. Acest tribunal al inchiziţiei se concentrează mai mult pe practicile din afara Cartagenei.  Muzeul Aurului este un alt punct turistic care merită vizitat. Edificiul adăposteşte numeroase colecţii preţioase ce merită să fie admirate.

Biserica San Pedro, Cartagena
Biserica San Pedro, Cartagena

Toate bisericile din Centrul Istoric merită să fie vizitate, dar Biserica lui San Pendro Claver are o importanţă aparte. Clădirea a fost dedicată preotului Pedro Claver care a fost o persoană importantă prin munca sa cu sclavii. El a fost cel care i-a călăuzit pe sclavii din regiune şi i-a ajutat să adopte calea cea bună.

Plaja Blanca, Cartagena
Plaja Blanca, Cartagena

Cea mai frumoasă plajă din Cartagena este Plaja Blanca ce impresionează prin nisipul alb, recifele de corali şi prin căile navigabile care completează perfect frumuseţea istorică şi urbană a regiunii. Plaja Blanca oferă posibilitatea de a practica sporturile nautice, excursii cu barca, drumeţii, restaurante şi baruri ce deţin un personal de excepţie.

Locuitorii din Cartagena străbat zi de zi kilometri pe plaje în încercarea de a vinde diverse  bunătăţi
Locuitorii din Cartagena străbat zi de zi kilometri pe plaje în încercarea de a vinde diverse bunătăţi

Mulţi locuitori din Cartagena comercializează pe plajele din regiune fel de fel de produse, platouri cu fructe, bijuterii, şi oferă chiar şi servicii, mai ales masaje de relaxare.

Cartagena este un oraş mai puţin cunoscut în lume, dar este o alăturare inedită de aspecte istorice şi moderne. O vizită în Cartagena aduce un plus de cunoaştere a unei regiuni latine.