Hong Kong este o metropolă înfloritoare cunoscută pentru orizontul său expansiv, fiind situată pe coasta de sud a Chinei. Este recunoscut în lume ca fiind un centru al arhitecturii moderne, Hong Kong fiind oraşul cu cea mai mare verticalitate din lume. Din punct de vedere economic. Hong Kong este un lider mondial, cele mai importante centre financiare internaţionale au sediile aici, oraşul fiind locul care oferă locuitorilor săi o viaţă de calitate.

Hong Kong
Hong Kong

Toate aceste aspecte au atras curiozitatea călătorilor din întreaga lume care şi-au dorit să vadă Hong Kongul şi să-şi formeze o părere personală cu privire la frumoasa metropolă. De-a lungul timpului, Hong Kong a primit multe pseudonime care să descrie perfect aspectul şi atmosfera oraşului. Deseori a fost catalogat ca fiind ”Oraşul de viaţă”, “Paradisul cumpărăturilor”, “Portul parfumat”. În continuare, vom vedea care sunt cele mai interesante atracţii turistice din Hong Kong.

Turnul cu Ceas, Hong Kong
Turnul cu Ceas, Hong Kong

Turnul cu Ceas

Dacă veţi face o promenadă prin Hong Kong, pe lângă edificiile moderne veţi întâlni şi o construcţie de 44 metri înălţime. Aceasta este un Turn cu Ceas vechi, ridicat în 1915 din cărămidă şi granit roşu. Acesta a fost pentru mult timp un punct de reper de neuitat pentru imigranţii chinezi care călătoreau dintr-o parte în alta din dorinţa de a căuta o viaţă mai bună. Turnul cu Ceas a fost declarat monument istoric şi astăzi este martorul epocilor istorice demult apuse.

Templul  Sik Sik Yuen Wong Tai Sin, Hong Kong
Templul Sik Sik Yuen Wong Tai Sin, Hong Kong

Templul  Sik Sik Yuen Wong Tai Sin

Este o explozie de culoare şi a fost construit în 1973 ca o dedicaţie pentru Zeul Wong Tai Sin. Acesta şi-a început viaţa ca un păstor umil, iar când avea 15 ani un nemuritor l-a învăţat să prepare o poţiune care vindecă toate bolile. Astfel este adorat de bolnavi, dar şi de cei care încearcă să evite diverse afecţiuni. În spatele templului există numeroase grădini cu poduri în zig-zag, cascade şi iazuri cu peşti.

De pe Platoul Victoria Hong Kongul arată de-a dreptul spectaculos
De pe Platoul Victoria Hong Kongul arată de-a dreptul spectaculos

Platoul Victoria

Este locul care oferă o vedere uimitoare a Hong Kongului, fiind regiunea care în trecut a găzduit cel mai exclusivist cartier, locuinţele celor mai bogate persoane de pe teritoriu. Turnul Victoria nu este doar o platformă de observare, zona mai deţine un mall, restaurante luxoase şi muzee.

Muzeul de Artă din Hong Kong
Muzeul de Artă din Hong Kong

Muzeele

Hong Kong deţine o varietate de muzee, cu teme diverse, dar probabil cel mai bun dintre ele rămâne Muzeul de Istorie din Kowloon. Acesta deţine galerii inovatoare, machete ale oraşului din Epoca Colonială, istoria Hong KonguluiMuzeul de Artă este un loc fascinant care surprinde obiecte din ceramică, teracotă, picturi chinezeşti, obiecte de artă contemporană.

Insula Lantau, Hong Kong
Insula Lantau, Hong Kong

Activităţi în natură

Contrar aşteptărilor, Hong Kong nu este format doar din zgârie-nori, regiunea deţine numeroase spaţii verzi potrivite promenadelor, cât şi parcuri marine. Insula Lantau este locul potrivit pentru o escapadă departe de luminile strălucitoare şi poluarea oraşului. Aici veţi găsi sate tradiţionale de pescuit, plaje izolate, mănăstiri. În apele din jurul Insulei Lantau trăiesc delfinii albi, specie pe cale de dispariţie cu o populaţie de maxim 200 de delfini.

Panorama oraşului Hong Kong dezvăluie o arhitectură modernă
Panorama oraşului Hong Kong dezvăluie o arhitectură modernă

Aşadar, Hong Kong este unul dintre acele oraşe constituit dintr-o sumedenie de elemente contrastante, dar care reuşesc să creeze un mediu inedit şi mai ales armonios. Dacă ajungi în Hong Kong este imposibil să nu-ţi doreşti să mai revii.