Berna, capitala Elveţiei

Berna, capitala Elveţiei

Berna, Elveţia
Berna, Elveţia / Foto: http://www.widephotos.com

Berna este capitala Elveţiei, un oraş deosebit care se remarcă prin mai ales prin trăsăturile sale medievale. În Berna există mai mult de 6 kilometri de străzi medievale, alei romantice, fântâni împodobite cu statui, trotuare acoperite cu arcade. Clădirea Parlamentului Elveţiei se află chiar în mijlocul Centrului Vechi şi de aici pornesc toate traseele către cele mai importante obiective turistice din Berna. Atmosfera medievală, multitudinea de muzee, teatre, magazine, cafenele şi restaurante fac din Berna una dintre cele mai frumoase din lume.

Berna, un oraş absolut superb!
Berna, un oraş absolut superb! / Foto: http://purehdgallery.com

Capitala elveţiană este situată într-un cadru de vis, la o altitudine de 542 de metri, chiar în câmpia Elveţiei. Berna se află chiar între doi munţi, Gueren cu altitudinea de 858 de metri şi Bantiger de 947 de metri. Centrul oraşului este aşezat pe o peninsulă formată de Râul Aare, iar cartierele noi care s-au format dincolo de râu sunt uşor de accesat datorită podurilor înalte.

Oraşul Vechi, Berna
Oraşul Vechi, Berna / Foto: http://en.wikipedia.org

Centrul Vechi, comoara oraşului

Dacă ajungi în Berna trebuie să vezi neaparat Centrul Vechi al oraşului, cu edificiile tipice de culoare verzuie. Centrul Vechi face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, fiind locul perfect pentru relaxare şi plimbări. Trotuarele acoperite de arcade crează un cadru romantic, iar fântânile decorate cu statui sunt adevărate capodopere arhitecturale. Mare parte dintre edificiile construite în Centrul Vechi au fost ridicate după un incendiu violent care a devastat zona în anul 1405. De aceea, clădirile din Centrul Vechi urmează aceeaşi linie arhitecturală.

Zytglogge, turnul oraşului
Zytglogge, turnul oraşului / Foto: http://www.panoramio.com

Turnul Zytglogge, punct de reper în Berna

Pare că fiecare oraş din lume are o emblemă a sa, iar Berna nu face excepţie. Turnul Zytglogge este un punct de reper în capitala elveţiană, fiind o construcţie medievală ridicată în secolul al XIII-lea. De-a lungul timpului acesta a fost turn de pază, închisoare, turn cu ceas, centru de viaţă urbană şi memorial civic. Astăzi, Turnul Zytglogge este o atracţie turistică majoră care a avut un decurs impresionant, cu peste 800 de ani de istorie.

Catedrala Munster
Catedrala Munster / Foto: http://commons.wikimedia.org

Catedrala Munster, cel mai important lăcaş de cult din oraş

Catedrala Munster este principalul loc de rugăciune din Berna, un edificiu cu o istorie bogată care şi-a păstrat forma în ciuda trecerii timpului. Cea mai faimoasă caracteristică a catedralei este ceasul astronomic, capabil să indice foarte exact ora şi minutul. Ceasul Catedralei Munster este elementul care subliniază încă o dată punctualitatea şi exactitatea obiectelor elveţiene.

Parlamentul din Berna, frumos iluminat în timpul nopţii
Parlamentul din Berna, frumos iluminat în timpul nopţii / Foto: http://www.globeimages.net

Dacă petreci mai mult timp în Berna ar fi ideal să vizitezi şi grădina zoologică a oraşului şi parcul cu trandafiri. Zonele sunt superbe, spaţii verzi infinite unde poţi petrece momente plăcute alături de cei dragi.