Cipru pare a fi destinaţia de vacanţă perfectă pentru sezonul de vară, asta pentru că această ţară minunată este locul unde se regăsesc o mulţime de oraşe-staţiune. Din această categorie face parte şi Limassol, al doilea cel mai mare oraş din Cipru, un port maritim foarte important şi o destinaţie turistică de vis. Limassol este un oraş cosmopolit, iar renovările recente oferă zonei un aspect modern şi tineresc.

Limassol, o destinaţie de vacanţă superbă!
Limnassol, o destinaţie de vacanţă superbă! / Foto: http://www.nasamnatam.com

Limassol se află la malul Mării Mediterane, mai precis în Golful Akrotiri, într-un cadru de poveste. Principalul motiv pentru care turiştii ajung în regiune îl contituie plajele fine şi apele de culoarea safirului, oportunităţi de relaxare şi de a practica o mulţime de activităţi interesante. Femeile adoră să stea cu orele la plajă pentru a căpăta un bronz de invidiat, în timp ce bărbaţii preferă să se aventureze în valurile mării, practicând surfing, snorkeling sau plimbări relaxante cu yachtul.

Limassol, noaptea
Limassol, noaptea / Foto: http://www.panoramio.com

Limassol este locul care pune la dispoziţia turiştilor toate facilităţile, în oraş se regăsesc o sumedenie de locuri de cazare, hoteluri şi apartamente luxoase cu un personal de excepţie. Locurile de cazare au de obicei piscine amenajate după ultimele standarde şi aici au loc petreceri nocturne care se sfârşesc undeva în zorii zilei.

Plimbările cu yachtul oferă o privelişte deosebită a oraşului
Plimbările cu yachtul oferă o privelişte deosebită a oraşului / Foto: http://www.mytripolog.com

Nimic nu se compară cu o plimbare de seară în portul din Limassol, locul unde se odihnesc peste noapte ambarcaţiuni luxoase din toate colţurile lumii. Portul din Limassol este un podium al ultimelor modele de yachturi, ambarcaţiuni foarte scumpe care sunt un spectacol în sine. O seară ideală nu se poate încheia decât la una dintre frumoasele terase din oraş, locuri unde te poţi delecta cu o băutură tradiţională sau cu fel de fel de preparate tradiţionale deosebite. Tavernele cu muzică live sunt locul unde poţi simţi cu adevărat spiritul unui oraş cipriot, în cultura locală aceste taverne poartă numele de buzukia, iar petrecerile se încheie, de obicei, la răsăritul soarelui.

Limassol Marina, un complex special destinat relaxării turiştilor
Limassol Marina, un complex special destinat relaxării turiştilor / Foto: http://www.jandpcy.com

Carnavalurile şi petrecerile tematice din Limassol sunt alte momente distractive, apreciate de către turişti. Acestea au loc deobicei în septembrie şi în februarie, fiind momente în care vizitatorii străini află mult mai multe lucruri legate de cultura şi tradiţiile din oraş. În luna septembrie are loc Festivalul Vinului, o adevărată paradă de culoare şi arome, momente în care producători locali de vinuri expun şi comercializează cele mai alese sortimente de vinuri. Festivalul Vinului este momentul în care poţi cumpăra din Limassol suveniruri aromate pentru cei dragi. Carnavalul Limassol este un adevărat spectacol de culoare, eveniment ce are loc în fiecare an în februarie-martie.

Locurile de cazare din Limassol pun la dispoziţia turiştilor multe facilităţi
Locurile de cazare din Limassol pun la dispoziţia turiştilor multe facilităţi / Foto: http://limassol.crowneplaza.com

Aşadar, Limassol este una dintre cele mai frumoase destinaţii de vacanţă din Cipru, un oraş superb care expune frumoasele tradiţii şi obiceiuri cipriote. Anual, peste un milion de turişti străini vizitează Limassol.