Luanda este capitala şi în acelaşi timp cel mai mare oraş din Angola, Africa, o metropolă splendidă, catalogată recent ca fiind şi cea mai scumpă din lume. Luanda, se află, mai exact, pe coasta atlantică a Angolei, fiind oraşul care a cunoscut un adevărat boom al construcţiilor la începutul secolului al XXI-lea. Pacea şi stabilitatea instalate deja în Luanda au atras numeroşi investitori străini, ademeniţi de resursele naturale de care dispune oraşul, cele mai mari bogăţii rămân desigur petrolul şi diamantele.

Zgârie-nori în Luanda
Zgârie-nori în Luanda / Foto: http://www.lacoviana.pt

Luanda este o detinaţie de vacanţă scumpă, dar odată ajuns în oraş te vei bucura cu siguranţă de tot confortul. Există o sumedenie de locuri de cazare, care mai de care mai luxoase, iar autostrăzile cu şase benzi, liniile de cale ferată noi şi un aeroport imens for facilita accesul spre orice colţ din lume. Luanda este un spectacol în sine, un oraş uimitor care se remarcă mai ales prin clădirile moderne, realizate după cele mai noi standarde în domeniul arhitectural. Vizitatorii adoră să se plimbe pe străzile oraşului pentru că doar aşa vor putea admira frumuseţile din Luanda.

Splendidele plaje din Luanda, amenajate pentru partide de volei
Splendidele plaje din Luanda, amenajate pentru partide de volei / Foto: http://www.hdwallpaperspics.com

Plajele din Luanda sunt principalul motiv pentru care mulţi vizitatori ajung în oraş, asta pentru că nisipul fin şi valurile înspumate nu fac decât să înfrumuseţeze vacanţa pe teritoriul Angolei. Pe lângă faptul că poţi sta la soare ore întregi, pe plajă mai poţi practica şi diverse sporturi, devenite deja o tradiţie în zonă. Angola este renumită în întreaga lumea pentru echipele sale de basket şi fotbal, acestea fiind două dintre cele mai practicate sporturi. Voleiul pe plajă se practică intens, fiind până la urmă un sport antrenant şi distractiv. Dacă ideea de a practica sport pe plajă nu-ţi surâde trebuie să ştii că te poţi aventura în valurile oceanului, într-un tur de vis cu yachtul sau diverse ambarcaţiuni care te vor duce într-o plimbare de neuitat.

Muzeul Naţional de Antropologie
Muzeul Naţional de Antropologie / Foto: http://www.travelhouseuk.co.uk

Dacă vrei să afli mai multe aspecte legate de trecutul istoric al oraşului, te poţi orienta spre multitudinea de muzee din Luanda. Cele mai apreciate sunt Muzeul Naţional de Istorie şi Muzeul de Antropologie. În incinta acestora este expusă istoria regiunii, obiecte de artă de mare valoare, sculpturi, bijuterii, arme, haine, instrumente muzicale, toate având rolul de a menţine viu trecutul glorios al Angolei.

Locul perfect pentru plimbările de seară
Locul perfect pentru plimbările de seară / Foto: http://www.globeimages.net

O seară perfectă nu se poate încheia decât cu o plimbare pe faleza oraşului, zonă frumos amenajată şi intens iluminată. Luanda are şi un port format natural, iar acolo se odihnesc peste noape ambarcaţiuni de lux ce provin din întreaga lume. Luanda este un oraş uimitor, iar statutul de cel mai scumpă metropolă din lume i se potriveşte perfect. În Luanda închirierea unui apartament simplu, cu două camere costă 6600 de dolari pe lună, în schimb litrul de benzină costă doar 0,61 dolari/litru.

Luanda, un oraş superb!
Luanda, un oraş superb! / Foto: http://www.prof2000.pt

Aşadar, Luanda este un oraş superb, dar rămâne o destinaţie de vacanţă destul de costisitoare.