Lumea întreagă este plină de minuni, dar acest lucru nu mai este un secret. Deşerturile infinite şi apartent uscate sunt de fapt mai mult decât atât, ele fiind o parte frumoasă a Pământului care ascund multe mistere ce au rămas nedescoperite ani la rândul. Oazele din deşert sunt ca şi stelele de pe cer, acele structuri care sunt de fapt un plus de frumuseţe şi farmec. Iată care sunt trei dintre cele mai spectaculoase oaze de pe Glob:

Oaza Ziz, Maroc
Oaza Ziz, Maroc / Foto: http://www.zastavki.com

Oaza Ziz, Deşertul Sahara, Maroc

Nu mai este o necunoscută faptul că Deşertul Sahara este o întindere infinită de nisip, locul care îngreunează cu mult dezvoltarea unui trai firesc. Totuşi, exisă anumite locuri care fac din Deşertul Sahara un loc mai accesibil şi nu atât de uscat, iar unul dintre acestea este Oaza Ziz, o atracţie turistică faimoasă pentru vizitatorii care vor să vadă locuri inedite. Cu sute de ani în urmă, atunci când râul marocan a început să se usuce, el a dat naştere unei oaze frumoase ce poartă astăzi numele de Ziz. Această minunată vale se află între zonele Rich şi Merzouga fiind astăzi o regiune care uimeşte turiştii din întreaga lume.

Huacachina, Oaza Americii
Huacachina, Oaza Americii / Foto: http://hqscreen.com

Huacachina, Oaza Americii

Huacachina este o oază naturală carte se regăseşte în Peru, în zona de sud-vest, fiind recunoscută şi sub numele de Oaza Americii. Huacachina are forma unui lac natural, fiind locul unde duc o viţă liniştită aproximativ 115 persoane. An de an tot mai mulţi turişti vizitează această oază din Peru, rămânând uimiţi de forţa şi talentul naturii.

Huacachina, minunea din deşert
Huacachina, minunea din deşert / Foto: http://www.medias.rs

Locuitorii sunt pregătiţi să destăinuie secretele locului şi legenda care s-a transmis prin viu grai din generaţie în generaţie. Se spune că, o frumoasă prinţesă obişnuia să se scalde în mica lagună din zonă, până într-o zi în care un vânător a deranjat-o, ea retrăgându-se definitiv. Imediat după plecarea ei ar fi apărut Oaza Huacachina, cea care avea să uimească lumea întreagă cu frumuseţea ei.

Lacul Crescent, primăvara din Deşertul Gobi
Lacul Crescent, primăvara din Deşertul Gobi / Foto: http://gallery.yopriceville.com

Lacul Crescent, Primăvara din Deşertul Gobi

Sahara ascunde multe alte minuni, o alta este Lacul Crescent din Deşertul Gobi. Lacul Crescnet este un izvor uimitor din Deşertul Sahara, aflat la aprocimativ 6 kilometri sud de Oraşul Dunhuang, din China. De multe ori, nivelul apelor scade dramatic, din cauza nevoii de apă potabilă utilizată mai ales în agricultură şi a ploilor rare şi slabe cantitativ. Cu toate acestea, Lacul Crescent este o adevărată oază, structura fără de care Deşertul Sahara nu ar mai fi acelaşi.

Oazele din deşert, minuni ale naturii
Oazele din deşert, minuni ale naturii / Foto: http://www.adventurist.net

Aşadar, acestea sunt trei dintre cele mai frumoase oaze din deşert, desigur există mult mai multe pe Glob, unele dintre ele poate încă nedescoperite. Drumul spre cele mai frumoase oaze din lume este destul de anevoios, indiferent în ce parte a lumii te afli, dar vizitatorii au afirmat că efortul merită din plin.