Insulele sunt desigur cele mai căutate şi apreciate destinaţii turistice pentru vacanţele de vară, locuri unde turiştii se pot relaxa sau se pot aventura pe tărâmuri necunoscute. Locul care întruneşte toate aceste calităţi este Insula Bazaruto, situată la aproximativ 80 de kilometri sud-est de gura de vărsare a râului Salvare din Mozambic. Este cea mai mare insulă din Arhipelagul Bazaruto, numele său provine din limba portugheză, iat în traducere înseamnă „Insula Ceţii”.

Imensele dune de nisip, o amprentă a regiunii
Imensele dune de nisip, o amprentă a regiunii / Foto: http://en.wikipedia.org

Climatul plăcut din regiune, dar şi faptul că Insula Bazaruto nu este chiar atât de renumită în lume fac din această regiune un loc foarte apreciat de către vizitatori. Nisipul deosebit de fin, plajele imense şi bine amenajate au contribuit la alegerea Insulei Bazaruto, atunci când vine vorba de planificarea vacanţei de vară. În ultimii ani, în zonă s-au efectuat numeroase modernizări, Bazaruto nemaifiind acel teritoriu sălbatic, neamenajat.

Insula a fost recent amenajată şi modernizată
Insula a fost recent amenajată şi modernizată / Foto: http://www.africanbookings.com

Dacă vrei să vizitezi Insula Bazaruto, ar fi bine să eviţi perioada cuprinsă între lunile martie-decembrie, sezonul ploios în care preticipitaţiile cad necontenit. În afara acestei perioade, zona poate fi vizitată oricând, regiunea fiind un adevărat Rai pe Pământ. Primul lucru care te va impresiona, vor fi peisajele deosebite, dunele imense de nisip care se întind chiar şi pe câmpiile din jurul insulei. Nisipul fin este perfect pentru sesiunile de plajă îndelungate, iar turiştii preferă să renunţe la şezlong pentru a simţi din plin farmecul şi forţa naturii. Totuşi există zone de relaxare bine amenajate şi poţi petrece ore întregi la umbra palmierilor, unde simţi adevăratul farmec al regiunii.

Aventurierii au locul lor pe insulă
Aventurierii au locul lor pe insulă / Foto: http://www.africatravelresource.com

Insula Bazaruto este destinaţia de vacanţă potrivită şi pentru cei care vor să se aventureze în valuri. În ultimii ani, s-a pus accent şi pe sporturile pe apă, fapt care a dus la creşterea numărului de turişti. Cei care vor să profite din plin de vacanţa în Bazaruto pot opta pentru scufundări, yachting, sau chiar plimbări cu paraşuta desupra întregii zone. Plimbările cu yachtul oferă privelişti impresionante, o altă viziune asupra regiunii. Scufundările sunt destinate curajoşilor, dar experienţa merită din plin pentru că doar aşa vei putea admira uimitoarea lume subacvatică cu mii de specii de animale submarine care duc o viaţă liniştită pe fundul apelor.

Insula Bazaruto, o imensitate de nisip fin
Insula Bazaruto, o imensitate de nisip fin / Foto: http://hdwallpappers.com

Cel mai apropiat oraş de Insula Bazaruto este Inhassoro, locul spre care te poţi orienta dacă petreci o vacanţă mai îndelungată. Aici există o sumedenie de restaurante şi terase, locuri unde te poţi bucura de specialităţi culinare locale. O seară perfectă se poate încheia doar cu o plimbare îndelungată, alături de cei dragi ţie.

Bazaruto, vedere aeriană
Bazaruto, vedere aeriană / Foto: http://www.globeimages.net

Aşadar, Bazaruto este o insulă uimitoare, locul unde vei petrece o vacanţă de vis. Anual, puţin peste 10 000 de turişti străini vizitează regiunea.