Hotelul Manta este dovada vie că hotelurile ce oferă condiții de cazare cât mai neobișnuite au un succes nebun zilele astea. Dar probabil vă întrebați cât de neobișnuită poate fi o cameră care costă 1500 de dolari pe noapte, peste prețul de referință al unei camere normale la Hotelul Manta. Ei bine ”foarte” am spune noi că definește destul de bine situația dacă stăm să ne gândim că cei ce poposesc aici sunt cazați într-un spațiu pe trei nivele dintre care cel mai de jos, dormitorul de altfel, este scufundat permanent în apă, oferind o priveliște de aproape 360 de grade de jur împrejur.

O mare de liniste
O mare de liniste

Așezat în peisajul tropical al insulei Pemba din Zanzibar, Hotelul Manta pare la prima vedere una din multele locații de vis pe care le poți întâlni în apropierea Ecuatorului. Poate chiar acel loc în care să-ți dorești să îți petreci luna de miere ori vacanța mult așteptată. Dar dincolo de malul oceanului se află cea mai spectaculoasă și mai nouă adiție a hotelului, the Underwater Room sau mai pe românește Camera Subacvatică. Un apartament pe trei etaje care plutește alături de un superb lanț de corali și oferă cel mai spectaculos dormitor subacvatic.

Un punct galben pe intinsul ocean
Un punct galben pe intinsul ocean

De construcția acestui ”apartament” s-a ocupat o companie din Suedia, Genberg Underwater Hotels, care în trecut a realizat o lucrare similară pe unul din marile lacuri ale Suediei. Însă asta nu face cu nimic mai puțin interesantă camera scufundată la câțiva metri buni sub suprafața oceanică. Aici lumea se schimbă brusc și liniștea de la suprafață se pierde într-o agitație mută de pești ce înoată curioși, atrași mereu de proiectoarele amplasate în dreptul fiecărei ferestre. Și să nu credeți că geamurile se asemanănă cu niște hublouri rotunde și mici. Dimpotrivă, suprafața de sticlă acoperă aproape o treime din pereții dormitorului, ceea ce face ca cei ce stau aici să fie înconjurați tot timpul de imaginea liniștitoare a apei, care aici are culoarea smaraldului.

Incredibila cameră subacvatică de la Hotelul Manta

Dormind cu peștii la Hotelul Manta
Dormind cu peștii la Hotelul Manta

Hotelul Manta se mândrește cu această realizare care plutește singură la mai bine de 250 de metri de mal, legată cu ancore pentru a-și menține mereu aceeași poziție. Nivelul de la suprafața apei ține loc de terasă și sală de masă, fiind excelentă pentru petrecerea după-amiezilor. Iar clienții ce doresc să își lucreze bronzul o pot face pe terasa superioară ce este accesibilă prin intermediul unui set de scări. Însă desigur, atracția principală este camera subacvatică.

Camera subacvatica este bine ancorata
Camera subacvatica este bine ancorata

Este interesant de remarcat că această cameră de hotel plutitoare se află situată deasupra unei mici ”gropi” unde adâncimea apei coboară la 12 metri în timpul fluxului. Însă în cea mai mare parte a timpului oaspeții se pot delecta privind prin geamurile mari la flora și fauna submarină de aici. Ceea ce este orice altceva decât plictisitor având în vedere că apartamentul scufundat este înconjurat din toate părțile de corali populați de pești de toate dimensiunile. Însă, așa cum am menționat și la începutul materialului, nu oricine își permite să vină aici. Prețul de peste 1500$ nu reprezintă totuși un obstacol atât de mare având în vedere că pentru the Floating Room, Hotelul Manta face rezervări și cu luni înainte.