Top 5 cele mai curate orașe din Europa

Top 5 cele mai curate orașe din Europa

Top 5 cele mai curate orașe din Europa - Helsinki, Finlanda
Top 5 cele mai curate orașe din Europa - Helsinki, Finlanda

Cu siguranță cu toții visăm să trăim într-un oraș curat, cu o infrastructurtă bine pusă la punct, cu centre comerciale moderne, cu multă verdeață și o populație civilizată care să respecte acest lucru. Curățenia unui oraș indică gradul de civilizație al locuitorilor săi. Iată orașele care alcătuiesc top 5 cele mai curate orașe din Europa!

Freiburg, Germania – Un oraș prietenos cu mediul

Începem top 5 cele mai curate orașe din Europa cu unul dintre cele mai eco-friendly orașe și anume Freiburg din Germania. Acest oraș german înconjurat de dealuri și câmpii înverzite se află în topul preferințelor iubitorilor de natură și urban îngrijit din Europa. Pe lângă fascinația orașului, vei avea ocazia să deguști unele dintre cele mai bune vinuri, întrucât Freiburg este învecinat de trei mari zone viticole.

Freiburg în top 5 cele mai curate orașe din Europa
Freiburg în top 5 cele mai curate orașe din Europa

Oslo, Norvegia – O capitală ecologică

Următoarea poziție din top 5 cele mai curate orașe din Europa este ocupată de capitala Norvegiei, Oslo. Ajunsă la un nivel de civilizație dezvoltat, Oslo se mândrește cu aspectul său urbanistic amenajat și întreținut ca la carte. Un mare plus pentru capitala Norvegiei îl reprezintă implicarea autorităților în ceea ce privește ecologizarea și salubrizarea orașului. Un exemplu demn de urmat!

Oslo, Norvegia – O capitală ecologică
Oslo, Norvegia – O capitală ecologică

Helsinki, Finlanda – Centru cultural european

Helsinki a devenit în scurt timp una dintre cele mai apreciate destinații din nordul Europei și totodată una dintre cele mai curate capitale europene. Vei fi întâmpinat în acest minunat oraș de o arhitectură armonioasă încadrată de cele mai deosebite peisaje pitorești. Fiind un important centru cultural, capitala Finlandei nu ar putea face rabat de la aspectul curățenie urbană, de aceea și acest element important este bine pus la punct.

Helsinki - una dintre cele mai apreciate destinații din nordul Europei
Helsinki – una dintre cele mai apreciate destinații din nordul Europei

Copenhaga, Danemarca – Grijă față de mediu

Un alt oraș european care are standarde înalte în ceea ce privește curățenia urbană și grija față de mediu este capitala Danemarcei – Copenhaga. Aici, grija autorităților față de mediu, arhitectură și ecosistem  este bine pusă la punct și respectată. Fiind așezat lângă Marea Baltică, Copenhaga îți va oferi o experiență de neuitat.

Copenhaga- în topul orașelor iubitoare de mediu
Copenhaga- în topul orașelor iubitoare de mediu

Berna, Elveția – Un nivel de trai ridicat

Nu mai este un lucru nou faptul că în Elveția se trăiește bine și că această țară se află în topul țărilor cu cel mai ridicat nivel de trai din lume. Pe lângă economia prosperă, natura luxuriantă și infrastructura demnă de invidiat, curățenia este unul dintre motivele pentru care europenii sunt atrași de Berna. Nu îți imagina că acest oraș a fost dintotdeauna curat și îngrijit, ba din contră, acesta este rezultaul eforturilor susținute de Primăria locală prin diverse programe care au implicat cetățenii în reducerea poluării și menținerea curățeniei. Rezultatul este remarcabil, vei vedea!

Berna - Un etalon în top 5 cele mai curate orașe din Europa
Berna – Un etalon în top 5 cele mai curate orașe din Europa

Așadar, vizitează oricare dintre aceste orașe europene și vino cu idei care să propulseze și orașul tău în topul celor mai curate orașe din Europa!