Rapid City se află într-o regiune mai specială din Dakota de Sud, așa numitul Badlands, un spațiu al cărui nume ilustrează perfect peisajul selenar de aici. Totuși asta nu înseamnă că Rapid City este lipsit de orice punct de interes.

Dimpotrivă, orașul este plin de viață iar zona este plină de locuri pe care se merită să le vizitați.

De aceea, vă propunem azi să facem o escală aici și să-i descoperim principalele atracții.

Welcome to Rapid City
Welcome to Rapid City

Se spune despre Rapid City că în acest oraș se poate ajunge de oriunde din America folosind maxim două conexiuni, fie ele de transport aerian sau rutier. Acest lucru este posibil pentru că localitatea se află în regiunea central nordică a SUA iar țara este recunoscută pentru rutele eficiente de transport ce leagă majoritatea orașelor între ele. Însă odată ajunși aici, nu vă va trebui nimic pentru că toate atracțiile din Rapid City sunt accesibile pe jos fără probleme.

Viiinnn dinozauriii
Viiinnn dinozauriii

Rapid City și dinozaurii

Probabil că cea mai mare atracție a zonei este Parcul cu Dinozauri, un loc unde mai mulți monștrii din beton par să fi evadat din era jurasică doar pentru a se stabili în Rapid City, iar peisajul ajută mult la credibilitatea acestei povești. Și pentru că vorbeam de aventuri și povești, Storybook Island este un parc destinat special copiilor.

Dar dacă doriți o aventură în familie, puteți oricând să vă îndreptați spre Rushmore Water Slides, unde vă veți putea da în mai multe tobogane de apă, care mai de care mai abrupt. Iar seara puteți merge la Fort Hays Chuckwagon Supper & Show. Acesta este ridicat pe fostele platouri de filmare ale filmului Dansând cu Lupii și reprezintă una dintre cele mai mari atracții locale.

Tobogane cu apă și multă distracție
Tobogane cu apă și multă distracție

Art Alley este însă locul în care vă puteți dezlănțui talentul creator. Aici se regăsește una dintre puținele galerii de artă în aer liber, preferată mai ales de către tineri. Locul se află mereu în schimbare pentru că grafferii, cu acordul proprietarilor din zonă evident, se folosesc de pereții clădirilor ca de niște adevărate pânze pe care să picteze.  Și e gratis!

Dacă e pe Art Alley atunci se pictează, nu contează ce e
Dacă e pe Art Alley atunci se pictează, nu contează ce e

Cât privește mâncarea, Rapid City este considerat a fi inima culinară a Dakotei de Sud. Sunt cel puțin zece localuri aici, cu prețuri pentru toate buzunarele și cu preparate ce variază de la tradiționalele fleici americane în sânge la mâncarea koreeană sau chinezească, preparată în cele mai mici detalii. Iar pentru o cafea care să complimenteze o masă ca la carte, se spune că Alternative Fuel este destinația perfectă, cu cea mai bună cafea din oraș și o servire excelentă.

Alternative Fuel, cafeneaua ideală în Rapid City
Alternative Fuel, cafeneaua ideală în Rapid City

 În concluzie, Rapid City este un oraș relativ mic dar plin de locuri interesante și demne de vizitat iar de aici puteți pleca mai departe pentru a vizita  Mount Rushmore National Memorial, the Crazy Horse Memorial, the Badlands, și the Black Hills National Forest.