Oraşul Porto, misterele străduţelor labirintice din nordul Portugaliei

Oraşul Porto, misterele străduţelor labirintice din nordul Portugaliei

Porto, Portugalia
Porto, Portugalia / Foto: miriadna.com

Portugalia este o sursă infinită de obiective turistice interesante, oraşe pline de farmec, o arhitectură unică şi o populaţie primitoare ce completează acest cadru perfect. Porto este al doilea cel mai mare oraş de pe teritoriul Portugaliei, după Lisabona, o metropolă mirifică înfininţată de-a lungul dealurilor nordice, cu vedere spre estuarul râului Duoro, cel care conferă zonei alte dimensiuni.

Centrul Vechi, un ansamblu impresionant de edificii unice
Centrul Vechi, un ansamblu impresionant de edificii unice / Foto: en.wikipedia.org

Istoria oraşului este una îndelungată şi plină de evenimente, unele fericite, altele sângeroase, Porto este astăzi unul dintre cele mai frumoase oraşe ale lumii. Patrimoniul Mondial UNESCO a recunoscut demult unicitatea metropolei, aşa încât Centrul Istoric din Porto este deja inclus pe listele acestuia, încă din 1996. Cercetările istorice arată că Centrul Istoric a fost locuit încă din secolul al IV-lea, la momentul actual este poate cea mai frumoas regiune din Porto, locul unde se regăsesc edificii unice, locuri pentru plimbări şi relaxare, terase şi cafenele cochete.

Camerele arabe din interiorul palatului sunt unice!
Camerele arabe din interiorul palatului sunt unice! / Foto: www.palaciodabolsa.pt

Porto poate fi catalogat ca fiind un oraş misterios, farmecul său ţi se dezvăluie treptat, de aceea trebuie să ai răbdare să vizitezi cele mai frumoase obiective turistice şi cele mai întortocheate străduţe labirintice. Zonele de pe malurile râului Duoro sunt cu adevărat magnifice, apele sale liniştite conferă zonei acel aer de pace şi calm absolut. De aici poţi porni spre Biserica San Francisco şi spre minunatul palat, devenit astăzi Bursa de Valori din Porto. Aici vei putea admira cele mai frumoase camere arabe din Portugalia, arhitecturi complicate, dar unice şi picturi de o valoare incontestabilă.

Străduţele labirintice abia aşteaptă să fie descoperite
Străduţele labirintice abia aşteaptă să fie descoperite / Foto: hdscreen.me

Muzeul de Artă Modernă deschide un nou capitol, mai exact, aici vei afla mai multe lucruri legate de arta şi cultura oraşului. Există o mulţime de exponate de o valoare incontestabiă şi merită să zăboveşti la muzeu măcar o oră. Oamenii din Porto sunt unici, locuitori veseli şi primitori aşa cum rar mai întâlneşti. Mercado do Bolhao este o piaţă tradiţională din Porto, locul unde comercianţii expun tot felul de fructe proaspete, o varietate de legume, sucuri naturale şi plante aromatice.

Plimbările pe apă dezvăluie privelişti uimitoare!
Plimbările pe apă dezvăluie privelişti uimitoare! / Foto: famouswonders.com

Dacă tot ai ajuns în Porto ar fi păcat să ratezi o plimbare cu barca pe Râul Duoro. Un traseu complet durează aproximativ 50 de minute, momente în care poţi admira oraşul dintr-o altă perspectivă. Imaginile sunt uluitoare atât în timpul zilei, cât şi noaptea atunci când oraşul este intens iluminat. Plimbările cu barca devin o obişnuiţă chiar şi pentru locuitori, în serile răcoroase de vară apele râului devin un furnicar multicolor de bărcuţe care se deplasează dintr-o parte în alta.

Porto, priveliştea oraşului noaptea
Porto, priveliştea oraşului noaptea / Foto: www.pbase.com

Aşadar, Porto este unul dintre cele mai frumoase oraşe ale lumii, o metropolă plină de farmec ce impresionează prin obiectivele turistice unice.