San Sebastian, pe malurile Spaniei

San Sebastian, pe malurile Spaniei

Plaja Ondarreta, San Sebastian
Plaja Ondarreta, San Sebastian

San Sebastian se poate lăuda cu una dintre cele mai bune plaje de lângă oraș din Europa, ceea ce este chiar neobișnuit. Adică nu apuci chiar în fiecare zi – sau oriunde- să te bronzezi sau să înoți la câțiva metri de edificiile istorice ale unui oraș. Și chiar dacă San Sebastian nu este tocmai o metropolă, micul orășel spaniol are farmecului lui, completat de câteva plaje, numeroase restaurante cu specific pescăresc, zeci de baruri și magazine de haine… fără număr.

San Sebastian, una din plajele pline de turisti.jpg
San Sebastian, una din plajele pline de turisti

Cel mai ușor mod de a călători prin San Sebastian este pe bicicletă. Există benzi dedicate pe aproape fiecare stradă iar pe timp de vară există magazine care închiriază sau chiar împrumută pe gratis biciclete.

San Sebastian, privire spre port
San Sebastian, privire spre port

Ce e de văzut în San Sebastian

Cea mai bună priveliște a zonei poate fi obținută din vârful Muntelui Igueldo, în partea de Vest a golfului La Concha. Pentru a ajunge acolo se poate lua funicularul sau se poate urca la picior panta nu foarte abruptă. Iar în continuare se poater vizita Palatul Miramar si parcul său plin de verdeață unde turiștii se pot așeza direct pe iarbă pentru a se relaxa.
La capătul de Vest al Playa de Onderreta se află sculptura El peine del Viento, sau altfel spus Pieptenele Vântului, o operă de artă creată de un artist local dar care a devenit un simbol al orașului.

El Peine del Viento
El Peine del Viento

Ce e de făcut în San Sebastian

San Sebastian nu este un loc al muzeelor și parcurilor de agrement. Aici principala atracție turistică o reprezintă acitivitățile legate de plajă și mare.
Pentru că veni vorba, există trei mari plaje aici: La Concha, pe partea Vestică a localității, care este protejată de acțiunea directă a mării; și Ondarreta care se află în același golf cu La Concha, ambele având dotări moderne și posibilitatea de a închiria umbrele, corturi și șezlonguri.

San Sebastian, plaja
San Sebastian, plaja

La Zurriola pe de altă parte, se află spre Estul orașului și este preferată de surferi datorită valurilor ce se formează aici. De altfel, există magazine specializate de unde se pot închiria plăci de surf și costumele speciale iar cei interesați pot să primească lecții de la instructori specializați.

Stradă tipică din San Sebastian
Stradă tipică din San Sebastian

Alte activități mai includ hiking-ul care se poate realiza cu ușurință pe traseele ce dus la Statuia lui Hristos din vârful unui masiv apropiat. Priveliștea este absolut superbă pe toată durata drumului iar dacă este nevoie, un bar aflat în zonă poate oferi băuturi proaspete și sănătoase drumeților însetați.

San Sebastian văzut de pe muntele Urgull
San Sebastian văzut de pe muntele Urgull

Există și un traseu ceva mai lung pentru amatorii de drumeții ”profesioniști”, acesta duce până la Pasaia și San Pedro, iar cărările ce trebuie urmate sunt marcate periodic în culori ușor de observat.
Nu în ultimul rând, San Sebastian mai oferă și alte activități mai lejere cum ar fi un teren de tenis, doua de squash, posibilitatea de a practica navigația cu kayak-ul și ski-ul nautic.

Farul Igueldo din San Sebastian
Farul Igueldo din San Sebastian

Și cum în mod tradițional turiștii își cumpără câte ceva din fiecare loc pe unde merg, magazinele din San Sebastian s-au specializat în atragerea de clienți străini. Numeroase magazine de haine și încălțăminte se găsesc de-a lungul întregului oraș dar cu predilecție în apropierea plajelor, multe dintre ele fiind chiar accesibile din punct de vedere financiar.