Fraser este o insulă-patrimoniu localizată de-a lungul coastei de sud, în Queensland, Australia. Lungimea totală a insulei este de aproximativ 120 de kilometric, iar lățimea nu depășește 24 de kilometri. Insula Fraser a fost înscrisă în Patrimoniul Mondial UNESCO încă din anul 1992, fiind considerate a fi cea mai mare insula de nisip de lume, cu o suprafață totală de aproximativ 1840 de kilometri pătrați.

Insula Fraser, o imensitate de nisipuri fine
Insula Fraser, o imensitate de nisipuri fine / Foto: www.motaen.com

Insula Fraser a devenit zona a preferată a turiștilor din întreaga lume datorită a numeroase aspecte. Insula a fost binecuvântată cu păduri tropicale, de eucalipt, de mangrove, mlaștini, dune de nisip, câmpii de coastă și multe altele. Ca urmare a existenței acestei vegetații complexe și activitățile ce pot fi practicate pe insulă sunt dintre cele mai interesante și mai diverse.

Turiștii adoră apele cristaline!
Turiștii adoră apele cristaline! / Foto: hottrip.net

Insula Fraser este un loc de o frumusețe excepțională, cu plaje lungi flancate de stânci de nisip multicolore și peste 100 de lacuri de apă dulce, unele dintre ele de culoarea safirului, înconjurate de plaje cu nisip alb. Insula Fraser este de asemeni singurul loc din lume unde pădurile tropicale înalte cresc pe dune de nisip ce depășesc uneori 200 de metri. Câmpiile de pe insula au o importanță deosebită, mai ales din punct de vedere ecologic, dar imagine pe care o afișează magnificele flori sălbatice este splendidă.

Câinii dingo par a fi niște animale inofensive, dar în realitate nu sunt
Câinii dingo par a fi niște animale inofensive, dar în realitate nu sunt / Foto: www.4hours1000places.com

Peisajul nu ar fi complet în lipsa a peste 300 de specii de păsări care încântă auzul cu glasurile lor vesele. Câinii dingo sunt prezențe obișnuite, dar Insula Fraser este singurul loc din Australia unde aceste animale sunt considerate a fi deosebit de periculoase. Principala cauză ar fi aceea că turiștii le-au oferit hrană, și, în timp, ei și-au pierdut frica față de oameni, devenind agresivi.

Epava Maheno, Insula Fraser
Epava Maheno, Insula Fraser / Foto: brandonandericaphotography.blogspot.com

Insula Fraser este un loc atât de frumos, încât o bună parte dintre turiștii care ajung aici preferă să stea la cort, chiar în mijlocul naturii. Campingul pe plaje sau cel interior este foarte popular, dar dacă această idee nu-ți surâde, trebuie să știi că în zonă există posibilități de cazare foarte variate.

Lacul McKenzie
Lacul McKenzie / Foto: commons.wikimedia.org

Mare parte a turiștilor aleg Insula Fraser ca și destinație de vacanță pentru a se bucura de plaje, de soare și de apele cristaline din zonă. Pentru a practica aceste activități te poți orienta spre lacurile din regiune, cel mai popular rămâne McKenzie, un lac cu ape de un albastru pur, încojurat de nisip alb.  Zona este una dintre cele mai populare de pe insulă, așa încât în plin sezon poate fi imposibil să găsești un loc liber.

Lacul Wabby
Lacul Wabby / Foto: heatheraustraliansport.blogspot.com

Lacul Wabby ar fi o bună opțiune, apele sale de un verde smarald crează un cadru de vis. Zona este liniștită și deseori pot fi observate broaște țestoase plimbându-se agale prin apele lacului. Pădurile de pe Insula Fraser sunt umbroase și răcoroase și nu ar fi o idee rea dacă ai lua-o la pas printre copacii înalți. Totuși, este posibil să întâlnești fel de fel de animale, deci ar fi bine să nu te avânți prea mult în necunoscut.

Poți face un tur complet al Insulei Fraser cu o astfel de mașină
Poți face un tur complet al Insulei Fraser cu o astfel de mașină / Foto: powertripberkeley.com

Așadar, Insula Fraser este un loc uimitor, o zonă unică pe Pământ vizitată în fiecare de peste 2 milioane de turiști străini.