Valentine’s Day se apropie, așa că nu ar fi rău să planifici un weekend special la munte, cu zăpadă, aer curat și multă distracție. Pârtia Veverița din Vatra Dornei este o alegere exelentă în acest sens.

Pârtia Veverița – Cea mai nouă pârtie de schi din Vatra Dornei

Alături de celelalte trei pârtii din Vatra Dornei, respectiv Pârtia Parc, Pârtia Parc 2 și Pârtia Telescaun, nou amenajata Pârtie Veverița a atras din prima clipă atenția turiștilor. Se învecinează cu Pârtia Parc, iar accesul se poate face atât de pe strada Parcului cât și de pe Pârtia Parc 2. Inaugurată în anul 2011, Pârtia Veverița are o lungime de 780 de metri (deși se vehiculează în media că ar avea 850 de metri) și o diferență de nivel de 180 metri.

Pârtia Veverița din Vatra Dornei
Pârtia Veverița din Vatra Dornei

Cu ce te așteaptă Pârtia Veverița din Vatra Dornei

Pârtia beneficiază de o instalație de teleschi care poate transporta 900 de persoane pe oră și de asemenea este dotat cu turnuri de zăpadă artificială. În plus, Pârtia Veverița este iluminată pe timpul nopții cu ajutorul unei instalații de nocturnă de ultimă generație, astfel încât distracția să continue chiar și după venirea întunericului. Vei fi absolut încântat de peisajul minunat pe care îl vei admira la lăsarea întunericului.

Instalația de nocturnă de pe Pârtia Veverița din Vatra Dornei
Instalația de nocturnă de pe Pârtia Veverița din Vatra Dornei

Trebuie adăugat și faptul că pârtia are o dificultate medie și este a treia pârtie omologată din Vatra Dornei, administrată de Primăria Vatra Dornei, prin Serviciul de Salvamont. Amenajarea pârtiei început în anul 2008 și a fost finalizată în anul 2011, a costat 3,2 milioane de Euro și fost posibilă datorită unui proiect PHARE. Această pârtie se ridică la nivelul celor de pe valea Prahovei.

Instalația de teleschi de pe P\rtia Veveri'a din Vatra Dornei
Instalația de teleschi de pe P\rtia Veveri’a din Vatra Dornei

Dacă îți dorești să schiezi, dar nu ai echipament, nu e absolut nici o problemă, întrucât la Pârtia Veverița vei găsi un centru de închiriere a echipamentelor sportive la prețuri accesibile. Tot aici vei găsi locuri unde îți poți potoli setea și foamea provocate de zăpadă. Patinoarul este un alt punct de atracție al pârtiei alături de alte metode de agrement pe care le vei găsi aici.

Imagine surprinsă pe Pârtia Veverița
Imagine surprinsă pe Pârtia Veverița

Cum ajungi la Pârtia Veverița

Pentru a ajunge în Vatra Dornei, locul unde se află Pârtia Veverița, poți parcurge următorul traseu Bucuresti – Vatra – Dornei: DN2 – E85 (București, Urziceni – Buzău – Focșani – Adjud – Bacău – Roman – Cornu Luncii (DN17) – Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc -Vatra Dornei), aproximativ 8 ore. Bineînțeles că atât din București cât și din celelate zone ale țării se urmează orice traseu ajunge în vatra Dornei, după bunul vostru plac.

Vedere panoramică de pe Pârtia Veverița
Vedere panoramică de pe Pârtia Veverița

De asemenea, pentru a te orienta mai ușor, află că vârful Pârtiei Veverița este legat de Pârtia Parc, astfel că se poate trece de pe o pârtie pe alta. Un alt lucru important de știut este că Pârtia Veverița pornește exact din spatele Parcului Central (Municipal), iar la baza pârtiei se ajunge de pe strada Parcului.

Pârtia Veverița
Pârtia Veverița

Așadar, planifică-ți de astăzi un Valentine’s Day de neuitat pe Pârtia Veverița din Vatra Dornei și împărtășește impresiile de după și cu noi!