Alpii elveţieni

Alpii elveţieni

Alpii elveţieni
Alpii elveţieni

Alpii elveţieni sunt parte a lanţului muntos Alpi, aflaţi pe teritoriul Elveţiei. Alpii ocupă 65% din suprafaţa Elveţiei iar acest fapt o propulsează în topul celor mai alpine ţări ale lumii. Alpii elveţieni sunt o regiune intens vizitată de iubitorii munţilor fapt datorat şi dezvoltării turistice a zonei.

Alpii elveţieni şi un lac format artificial din regiune
Alpii elveţieni şi un lac format artificial din regiune

Înainte de toate, Alpii elveţieni sunt un spectacol natural datorită complexităţii formelor de relief. Partea de nord a regiunii este străbătută de Râurile Rin, Rhon şi Inn, în timp ce, regiunea de sud este drenată de Râul Ticino. Cele mai mari baraje de apă ale lumii sunt situate în munţi şi asta face ca Alpii elveţieni să deţină multe lacuri montane mari, formate natural sau artificial.

Ski pe pârtia din Berner, Alpii elveţieni
Ski pe pârtia din Berner, Alpii elveţieni

Explorarea Alpilor elveţieni începe odată cu secolul al XIX-lea când o echipă de turişti britanici ajunge în regiune. Ei au fost primii turişti ai zonei şi după vizita lor milioane de turişti din întreaga lume au ajuns în Alpii elveţieni. Principala atracţie o reprezintă numărul infinit de pârtii de ski amenajate după ultimele standarde în domeniu. Destinațiile principale pentru schi și alte sporturi de iarnă se află în Valais , Berner, Oberland și Graubünden. Există pârtii atât pentru începători, cât şi pentru avansaţi, marcate după gradul lor de dificultate. Numeroşii profesori de ski sunt pregătiţi să vă împărtăşească din cunoştinţele lor şi, de ce nu, Alpii elveţieni pot deveni locul unde aţi skiat pentru prima dată.

O plimbare cu telescaunul în Alpii elveţieni oferă o privelişte de vis
O plimbare cu telescaunul în Alpii elveţieni oferă o privelişte de vis

Dacă nu vă plac sporturile de iarnă trebuie să ştiţi că există alternative. Un răsărit de soare în Alpii elveţieni oferă o privelişte încântătoare. Razele de soare fac zăpada de un alb strălucitor, iar peisajul devine de vis. Pentru a profita la maxim de această oportunitate puteţi alege un traseu complet cu telescaunul sau cu telecabina. Ce poate fi mai frumos decât o plimbare deasupra crestelor Alpilor elveţieni?

Reţeaua de tramvaie din Alpşii elveţinei facilitează accesul la înălţimi
Reţeaua de tramvaie din Alpşii elveţinei facilitează accesul la înălţimi

La mare căutare sunt drumeţiile şi există trasee mai uşoare sau mai dificile pe care turiştii le pot alege după pregătirea lor fizică. Elveţia se bucură de o reţea de 62 000 de kilometri de trasee foarte bine întreţinute, iar 23 000 de kilometri se află în zonele montane. Astfel de activităţi sunt benefice, pentru că veţi putea explora în detaliu diverse zone din Alpii elveţieni. Iar dacă efortul fizic nu vă surâde atunci puteţi opta pentru un traseu cu snowmobilul sau cu sania trasă de câini. De asemeni există tramvaie care facilitează traseul până pe culmile cele mai înalte, cu minim de efort.

Panorama oraşului Zurich
Panorama oraşului Zurich

Dacă petreceţi o vacanţă mai îndelungată în Alpii elveţieni vă puteţi orienta spre oraşele din regiune. În funcţie de sectorul în care vă aflaţi, puteţi alege în Zurich, Geneva, Lausanne sau Canton Ticinno. Aici veţi putea vizita diverse obiective turistice specifice marilor oraşe, clădiri, muzee sau vă veţi putea relaxa într-o sesiune de cumpărături. Restaurantele elveţiene sunt recunoscute în lume pentru preparatele sofisticate şi este vital să gustaţi ceva din bucătăria lor.

Aşadar, Alpii elveţieni sunt un complex turistic uriaş potrivit pentru excursioniştii de toate vârstele. Frumuseţea naturală, diversitatea activităţilor şi facilităţile oferite atrag an de an milioane de turişti din toată lumea.