Indonezia, țara cu mii de insule

Indonezia, țara cu mii de insule

Monumente ale spiritualitatii in Indonezia
Monumente ale spiritualitatii in Indonezia

Indonezia cuprinde 17 508 insule si 33 de provincii fiind o ţară insulară amplasată în Asia de Sud-Est. Indonezia are o cultură foarte diversă unde se pot găsi obiceiuri şi legende frumoase dar şi cele mai originale obiecte de artizanat, mai ales în  orașele Bali şi Java. Mai mult, aici se găsesc dansuri şi muzică specifice doar acestor zone fiind recunoscute în lume ca unicat.

Templu in Bali
Templu in Bali

Politica de turism a țării a devenit foarte agresivă în ultimii ani, Indonezia alegându-și sloganul „Wonderful Indonesia”, un nume ce nu este cu nimic exagerat. Pădurile tropicale de aici sunt pe locul doi ca mărime în lume după Brazilia, iar Jakarta și Bali sunt orașe bogate și extrem de atrăgătoare. În plus, dintre localnici, majoritatea cunosc valoarea turismului și prin urmare au grijă să le ofere călătorilor tot ceea ce au nevoie fiind incredibil de prietenoși tot timpul.

Oricum, Indonezia este o ţară cu un  turism foarte dezvoltat care în fiecare an este vizitată de circa 6 milioane de călători veniți din toate colțurile lumii.

Indonezia, mii de insule
Indonezia, mii de insule

Ce e de văzut în Indonezia

În primul rând cel mai interesant obiectiv turistic este templul budist de la Borubadur, fiind şi cel mai mare monument arhitectonic din emisfera sudică. De altfel, în Indonezia, cele mai vizitate sunt templele hinduse şi budiste.

Cel mai mare si sacru templu hindus este Templul Mamei de Besakih, care a fost construit în sec. XI-lea, pe Muntele Agung. În drum spre acest templu fiind plantate masive culturile de orez. Iar printre alte atracţii importante din Indonezia ar mai trebui amintiți şi vulcanii dar şi lacurile vulcanice iar pe malul oceanului staţiunile balneomaritime.

Indonezia, insula Bali
Indonezia, insula Bali

În North Bali Tour se pot admira terasele cultivate cu orez, plantaţiile de vanilie, ciocolata şi struguri. Însă pentru a ajunge aici trebuie trecut  prin zona muntoasă de pe coasta de nord a Insulei Bali.

Un alt obiectiv important care nu trebuie ratat este Kintamani Volcano Tour, dar mai întâi ar trebui menționat un centru cultural foarte important al insulei Bali numit Ubud, devenit aglomerat cu o multitudine de magazine de artă şi galerii. Adică exact ce are nevoie un turist în căutare de suveniruri.

Templul hindus Prambanah din Indonezia
Templul hindus Prambanah din Indonezia

Ubud se mai remarcă și prin aspectul clădirilor de aici, localitatea fiind celebră încă din anii 1930 pentru sculptura în piatră, bijuteriile din aur şi argint, sculptura în lemn şi pictura.

În Indonezia trăieşte cea mai mare reptilă din lume, numită dragonul de Komodo specie pe care o putem găsi în Parcul Naţional Komodo. Evident, pasionații de natură nu ar trebui să scape ocazia de a face o vizită acolo…și multe poze.

Sport si relaxare in Indonezia
Sport si relaxare in Indonezia

Cel mai important locaş sfânt din Bali, unde fiecare credincios din religia hindu-dharma deţine un complex, racle şi altare este Templul Pura Besakih.

Printre alte atracţii turistice amintim: Irian Jaya, Jakarta, Templele hinduse de la Prambanan, Parcul Naţional Komodo, Parcul Naţional Gunung Bromo.

Natura luxurianta in Indonezia
Natura luxurianta in Indonezia

Ca peste tot în Asia, Indonezia poate fi o țară a contrastelor cu zone deosebit de frumoase dar și spații ce se scaldă la limita de jos a sărăciei. Totuși majoritatea agențiilor de turism vă vor oferi sejururi în zone cunoscute pentru industria lor turistică.

Satul Tuk Tuk, Sumatra, Indonezia
Satul Tuk Tuk, Sumatra, Indonezia