Tokyo, cea mai mare metropolă a lumii

Tokyo, cea mai mare metropolă a lumii

Tokyo, Japonia
Tokyo, Japonia / Foto: www.hdwallpaperstop.com

Tokyo este capitala Japoniei, fiind de asemeni cea mai mare zonă metropolitană a lumii, un teritoriu uriaş cu rol economic şi administrativ al întregii ţări. Deseori, Tokyo a fost menţionat ca fiind unul dintre cele mai scumpe oraşe ale lumii, fapt datorat şi nivelului vieţii care este foarte ridicat. Oraşul fabulos de astăzi a fost în trecut un mic sat de pescari, având pe atunci numele de Edo. De atunci şi până astăzi, Tokyo a cunoscut o dezvoltare rapidă, fiind astăzi un o metropolă care uimeşte prin istoria, arta, cultura şi numeroasele puncte turistice interesante. În total, 35 de milioane de locuitori trăiesc în Tokyo şi transformă oraşul într-o regiune plină de viaţă şi energie. Dimineaţa, Tokyo este un adevărat furnicar, fiind momentul în care locuitorii se îndreaptă spre serviciu, şcoli sau cafenele.

Apus de soare în Tokyo
Apus de soare în Tokyo / Foto: www.hdwallpapers.in

Tokyo este oraşul care uimeşte prin faptul că structura sa este de o complexitate nemaiîntâlnită. Lacuri, râuri, baraje, ferme, insule îndepărtate, parcuri naţionale, zgârie-nori, toate aceste elemente se regăsesc în Tokyo şi împreună formează unul dintre cele mai frumoase oraşe ale lumii. Dacă plănuieşti o vacanţă în Tokyo ar fi de preferat să-ţi stabileşti un itinerariu bine pus la punct, pentru că altfel vei rata cele mai interesante destinaţii turistice din oraş.

Orizontul din Tokyo este alcătuit din clădiri moderne
Orizontul din Tokyo este alcătuit din clădiri moderne / Foto: downloadwallpaperhd.net

Orizontul din Tokyo

Istoria oraşului a fost zguduită de două evenimente majore care au metropola la pământ. Unul dintre ele este Marele Cutremur Kanto din 1923, iar cel de-al doilea este dat de momentul în care bombele incendiare din Al Doilea Război Mondial au transformat Tokyo într-o ruină. Din aceste motive, perisajul urban din Tokyo este constituit din arhitectură modernă, clădiri contemporane, edificiile vechi fiind foarte rare. Numeroase clădiri din oraş impresionează prin măreţia lor, câteva dintre acestea fiind Okyo International Forum, Asahi Beer Hall, Mode Gakuen Cocoon Tower, NTT Docomo Yoyogi Building dar și Rainbow Bridge.

Tokyo Sky Tree, cel mai înalt turn al Japoniei
Tokyo Sky Tree, cel mai înalt turn al Japoniei / Foto: kingpatrick7.wordpress.com

Tokyo are de asemeni două turnuri distincte Tokyo Tower şi noul Tokyo Skytree- cel mai înalt turn din Japonia şi al doilea cel mai mare din lume. Cele două turnuri au devenit deja puncte de reper şi este uşor să-ţi dai seama în ce zonă te afli dacă te orientezi după poziţia celor două edificii. Tokyo ocupă o suprafaţă de aproximativ 2000 de kilometri pătraţi, aşa încât este de preferat să ştii tot timpul în ce zonă te afli. Oraşul vast şi impozant îmbină minunile tehnologiei moderne cu spiritul tradiţional japonez.

Plimbările pe străzile din Tokyo sunt cea mai bună manieră de a cunoaşte oraşul
Plimbările pe străzile din Tokyo sunt cea mai bună manieră de a cunoaşte oraşul / Foto: 812photography.blogspot.com

Plimbări pe străzile oraşului

Cea mai bună manieră de a face cunoştinţă cu stilul de viaţă şi energia din Tokyo este să te plimbi la întâmplare pe străzile pavate cu vitrine multicolore, menite să atragă atenţia trecătorilor. Cei mai mulţi turişti rămân uimiţi de viteza cu care se petrece fiecare lucru, Tokyo este unul dintre acele oraşe în care liniştea şi relaxarea nu prea există. Dacă o iei la pas pe bulevardele din Tokyo vei face cunoştinţă cu magazinele cochete, restaurantele sofisticate, cafenelele intime. Fiecare structură din oraş debordează de energie şi vitalitate şi, în opinia mea, acest lucru este abolut încântător.

Templul Sensoji, noaptea
Templul Sensoji, noaptea / Foto: www.deviantart.com

Templele de la Asakusa

Templele japoneze sunt locuri uimitoare, spaţii care ne arată faptul că poporul este foarte ataşat de divinitate. Templele de la Asakusa sunt mai tot timpul aglomerate, oamenii petrecând multe ore rugându-se. Până în secolul al XX-lea, cartierul Asakusa a fost de fapt cea mai mare zonă de divertisment din Tokyo, renumită pentru spectacole de teatru sau de cinematografie. Anii de Aur ai Asakusei sunt zdruncinaţi în timpul războiului, atunci când bombardamentele l-au transformat într-o ruină. Autorităţile decid reconstruirea lui, dar aleg de această dată să transforme Asakusa într-un cartier al templelor. Zona este dominată de atmosfera tradiţional-japoneză, fiind poate cel mai bun loc unde poţi cunoaşte câte ceva din cultura şi istoria poporului.

Templele din Asakusa alcătuiesc un orizont splendid
Templele din Asakusa alcătuiesc un orizont splendid / Foto: dwbrace.blogspot.com

În templele din Asakusa se organizează periodic fel de fel de evenimente interesante, care în tradiţia japoneză poartă numele de Matsuri.  În luna mai are loc cel mai mare şi cel mai popular eveniment, cu numele de Matsuri Sanja. Din cauza aglomeraţiei, circulaţia este închisă din zori şi până seara târziu

Grădinile Palatului Imperial sunt de o frumuseţe unică
Grădinile Palatului Imperial sunt de o frumuseţe unică / Foto: commons.wikimedia.org

Grădinile Palatului Imperial

Palatul Impreial este reşedinţa principală a împăratului Japoniei. Suprafaţa totală pe care o ocupă este de 3,41 kilometri pătraţi, iar zona cuprinde numeroase grădini, reşedinţele private ale familiei imperiale, o arhivă, muzeu şi birouri administrative.

Palatul Imperial, Tokyo
Palatul Imperial, Tokyo / Foto: www.gdefon.com

În general, palatul este închis pentru publicul larg, cu excepţia zilei de 2 ianuarie a fiecărui an, atunci când vizitatorilor le este permis accesul doar în anumite secţiuni ale palatului. Cu ocazia altor evenimente, atunci când grupuri de oameni se adună în faţa palatului, familia imperială apare la balcon şi salută publicul, binecuvântându-i. În aceste momente, mulţimea este în delir, pentru ei, urările de sănătate din partea împăratului sunt foarte importante.

Restauranul japonez Kozue, Tokyo
Restauranul japonez Kozue, Tokyo / Foto: japanwallpaper.blogspot.com

Gastronomia

Nu poţi spune că ai vizitat Tokyo dacă nu ai gustat ceva din preparatele tradiţionale, renumite pe întreg mapamondul. Oraşul găzduieşte un număr impresionant de restaurante, mai multe decât vă puteţi imagina vreodată. În Tokyo puteţi găsi restaurante cu orice fel de specific, dar ar fi păcat să nu vă îndreptaţi atenţia spre unul autentic japonez odată ce vă aflaţi în această ţară plină de minuni.

Preparatele japoneze sunt un deliciu
Preparatele japoneze sunt un deliciu / Foto: www.wallpaper4me.com

Mâncarea tradiţională a Japoniei se bazează în general pe orez, asezonat cu ingrediente proaspete de sezon. Produsele din peşte sau cele cu carne de vită sunt prin cele mai populare, intens apreciate de către turiştii străini. Nu poţi pleca din Tokyo fără să fi gusta din sushi-ul preparat de maeştrii japonezi.

Aşadar, Tokyo este unul dintre cele mai frumoase oraşe ale lumii, locul care pune pe tapet impresionanta cultură japoneză. Tokyo este o metropolă cu obiective turistice impresionante, iar cele prezentate sunt doar o mică parte dintre ele.