București, Micul Paris

București, Micul Paris

Bucureștiul este capitala României, o metropolă aglomerată caracterizată de un trafic infernal, agitație și mulți nervi. Dar nu, capitala țării noastre nu înseamnă doar atât, fiind un oraș splendid cu multe puncte turistice interesante. Bucureștiul este un oraș cosmopolit cu numeroase clădiri uimitoare, muzee interesante, magazine luxoase și parcuri pline de verdeață și flori. În continuare vom vedea care sunt cele mai interesante și cele mai apreciate destinații turistice din București.

Palatul Parlamentului, București
Palatul Parlamentului, București / Foto: posturi.wordpress.com

Palatul Parlamentului sau Casa Poporului

Este poate cel mai cunoscut edificiu din capitală, renumele acestuia depășind demult granițele țării. Palatul Parlamentului este o clădire demnă de Cartea Recordului, o construcție unică ce uimește în fiecare zi turiștii de pretutindeni. Palatul Parlamentului a devenit deja un simbol al Bucureștiului și poate mulți dintre noi ne-am dori să ne desfășurăm activitățile zilnice în inedita clădire.

Parcul Herăstrău, București
Parcul Herăstrău, București / Foto: www.turism-360.ro

Parcul Herăstrău

A fost construit în anul 1936, fiind și astăzi cel mai mare parc din București. Parcul Herăstrău este o zonă complexă dominată de spații verzi, restaurante, cafenele, baze sportive și un parc de distracții destinat celor mici. Parcul Herăstrău este o zonă dedicată relaxării, divertismentului fiind o reală oportunitatea de a evada din problemele cotidiene.

Scara interioară din Caru' cu Bere
Scara interioară din Caru’ cu Bere / Foto: bucuresti.tourneo.ro

Caru’ cu Bere

Este cea mai veche berărie din București, fiind deschisă pentru prima dată în anul 1879 în Hanul Zlatari. Astăzi regăsim Caru’ cu Bere pe Strada Stavropoleos unde s-a mutat cu 20 de ani în urmă. Caru’ cu Bere se află printre singurele locuri din București unde parcă nu s-a schimbat nimic. Balustradele sculptate, picturile de pe pereții interiori, atmosfera în sine sunt elemente distinctive.

Caru' cu Bere, București
Caru’ cu Bere, București / Foto: www.restograf.ro

De-a lungul anilor, personalități marcante au trecut pragul Carului cu Bere, printre aceștia se numără Octavian Goga, George Coșbuc sau Ion Luca Caragiale, oaspeți fideli mai ales în zilele toride de vară.

Muzeul Țăranului Român, locul care expune numeroase obiecte tradiționale
Muzeul Țăranului Român, locul care expune numeroase obiecte tradiționale / Foto: www.stiri-informative.com

Muzeul Țăranului Român

Este locul care prezintă evoluția artei populare, fiind spațiul care adăpostește cea mai bogată colecție de obiecte tradiționale din România. Turiștii pot admira icoane vechi, mobilier, costume populare din diferite zone ale țării, ceramică, țesături. Muzeul Țăranului Român este locul unde parcă timpul s-a oprit în loc.

Centrul Istoric, una dintre cele mai apreciate zone din București
Centrul Istoric, una dintre cele mai apreciate zone din București / Foto: newsradar.ro

Centrul Istoric

Este una dintre cele mai îndrăgite zone din București, un spațiu dominat de străduțe întortocheate pline cu restaurante, cafenele și terase cochete. Nu poți să vizitezi Centrul Istoric dacă nu faci o plimbare pe Lipscani, cea mai cunoscută stradă, locul unde se află și Hanul Tei, o construcție deosebită ridicată în anul 1833.

Cimitirul Bellu, locul de odihnă al marilor români
Cimitirul Bellu, locul de odihnă al marilor români / Foto: commons.wikimedia.org

Cimitirul Bellu

Este cel mai mare cimitir din țara noastră, fiind locul unde sunt înmormântați cele mai mari personalități din România. Poetul Mihai Eminescu, scriitorul Ion Luca Caragiale sau Aurel Vlaicu sunt câteva dintre personalitățile marcante ce și-au regăsit liniște veșnică în Cimitirul Bellu. Veți spune că cimitirele sunt locuri triste și nu intră în categoria obiectivelor turistice, dar Cimitirul Bellu este considerat a fi cel mai mare muzeu de sculptură în aer liber din Europa.

Așadar, Bucureștiul este una dintre cele mai frumoase capitale europene, o metropolă cu o istorie bogată și interesantă.