Lacul Misurina, motivul pentru care Italia este şi mai frumoasă

Lacul Misurina, motivul pentru care Italia este şi mai frumoasă

Lacul Misurina, din frumuseţile Italiei
Lacul Misurina, din frumuseţile Italiei / Foto: http://nexttriptourism.com

Italia este o sursă inepuizabilă de locuri minunate, iar acest lucru este subliniat încă o dată prin prezenţa Lacului Misurina, aflat în zona Cadore, într-un cadru natural superb, la înălţimea de 1754 de metri. Lungimea lacului este de 2,6 kilometri, dar apele sale nu depăşesc mai mult de 5 metri. Lacul Misurina este destinaţia de vacanţă perfectă atât pentru cei care vor să petreacă un concediu relaxant, în munţi, cât şi pentru persoanele care au nevoie de îngrijiri medicale. Chiar lângă lac se află singurul centru de tratare a astmului la copii din Italia, asta pentru că aerul este foarte bun pentru persoanele care suferă de afecţiuni respiratorii.

Lacul Misurina, toamna
Lacul Misurina, toamna / Foto: http://500px.com

Împrejurimile Lacului Misurina sunt alcătuite dintr-o mulţime de locuri de cazare, cu personal specializat, pregătit să răspundă oricând nevoilor tale. Există peste zece hoteluri şi mici căsuţe de vacanţă care nu fac decât să sublinieze încă o dată că te afli pe teritoriul Italiei. Malurile lacului, apele sale şi împrejurimile sunt adevărate oportunităţi pentru turişti, asta pentru că oferă posibilitatea de a desfăşura o mulţime de activităţi interesante. Adepţii pescuitului pot petrece ore întregi pe malurile linişte ale lacului, poate poate vor avea în undiţele lor prada mult râvnită. Adâncurile apelor ascund o mulţime de specii de peşti, dar pescuitul rămâne totuşi o activitate limitată, asta pentru că oficialii italieni doresc să păstreze cât mai mult mediul natural şi frumuseţea Lacului Misurina.

Zăpada de pe crestele munţilor evidenţiază şi mai mult luciul apelor
Zăpada de pe crestele munţilor evidenţiază şi mai mult luciul apelor / Foto: http://herbeat.com

Lacul Misurina este superb în orice perioadă din an, în orice anotimp, peisaje de poveste se regăsesc la tot pasul. În timpul sezonului cald, verdele crud care înconjoară lacul contrastează frumos cu apele de smarald, în timp ce iarna, zăpada de un alb imaculat evidenţiază şi mai mult luciul apelor. În jur există o sumedenie de poteci montane, locuri potrivite pentru drumeţii. Traseele sunt diverse, unele sunt dedicate începătorilor, altele celor mai experimentaţi, important este că oricine poate practica o activitate pe gustul său. De menţionat este faptul că traseele montane sunt accesibile şi cu bicicleta, pe malurile lacului sunt multe locuri care închiriază biciclete.

În jurul lacului există o sumedenie de trasee perfecte pentru drumeţii
În jurul lacului există o sumedenie de trasee perfecte pentru drumeţii / Foto: http://en.wikipedia.org

Aerul tare de munte îţi face poftă de mâncare, iar restaurantele din jur, cu specific italian, sunt gata pregătite să satisfacă până şi cele mai rafinate gusturi. Bucătăria italiană este de o complexitate unică, aşa încât toţi vizitatorii se pot bucura de pastele italiene, pizza şi multe alte preparate asezonate cu un vin bun.

Peisajele sunt de vis în orice perioadă a anului
Peisajele sunt de vis în orice perioadă a anului / Foto: http://1ms.net

Aşadar, Lacul Misurina este o structură uimitoare, care nu face decât să evidenţieze faptul că Italia este o ţară superbă. Totuşi, Lacul Misurina a rămas în umbra destinaţiilor arhicunoscute din Italia, asta pentru că puţin peste 70 000 de turişti străini vizitează anual apele de smarald din inima munţilor.