Toamna târziu, când un văl de ceață se așază agale peste orizont, parcă ne vine cheful de călătorit prin locuri misterioase, locuri măiestre care ascund povești nescrise, secrete și legende știute doar de templierii vremurilor trecute.

De aceea, pentru lista ta de Călătorii in Noiembrie am întocmit un top al celor mai frumoase Castele din Europa pe care să le descoperi în toată splendoarea lor.

1.Eilean Donan Castle – Scoția

Castelul Eilean Donan din Scoția este stereotipul perfect al unui obiectiv turistic must-see din Europa. Un simbol autentic al Scoției, Castelul Eilean Donan se fălește cu arhitectura sa perfect conturată care, împreună cu aerul idilic ce planează asupra locului, cuceresc și taie răsuflarea tuturor celor care-și ațintesc privirile chiar și pentru o clipă asupra sa. Find așezat pe propria-i insulă, la poalele munților, Castelul Eilean Donan câștigă degajat un loc fruntaș în topul celor mai frumoase Castele din Europa de vizitat în Noiembrie.

Castelul Eilean Donan - Edificiul suprem al Scoției
Castelul Eilean Donan – edificiul suprem al Scoției

2. Neuschwanstein Castle – Germania

Castelul Neuschwanstein din Germania se înalță falnic pe un vârf de munte bavarez, un loc de o frumusețe rară pe care cu greu ți-o pot reda în cuvinte. Trebuie să fii acolo, să vezi, să simți, să trăiești emoții unice. Castelul Neuschwanstein a fost, de-a lungul timpului, muza a mii de artiști și fotografi și nu e de mirare, căci locul este cu adevărat special. Fii pregătit să ai parte de o panormă spectaculoasă în care pionul principal este faimosul Castel Neuschwaistein!

Castelul Neuschwanstein din Germania  - muza artiștilor de pretutindeni
Castelul Neuschwanstein din Germania – muza artiștilor de pretutindeni

3. Hohenwerfen Castle – Austria

Castelul Hohenwerfen din Austria are un impact aparte asupra iubitorilor de istorie și a turiștilor dornici să descopere urme ale generațiilor trecute. Acest edificiu este un exemplu excelent al modului în care rolul unui castel poate evolua de-a lungul timpului. Vei afla despre cum s-a transformat castelul de-a lungul istoriei sale de 900 de ani, de la rezidență regală, refugiu religios sau închisoare până la Centru de șoimi național, cum este declarat în zilele noastre. De obicei, fortărețele rămân înghețate într-o anumită perioadă, asemeni unor capsule a timpului, însă în spatele zidurilor de piatră ale Castelului Hohenwerfen se ascunde multă istorie.

Castelul Hohenwerfen din Austria - capsulă a timpului și a istoriei
Castelul Hohenwerfen din Austria – capsulă a timpului și a istoriei

4. Hunyad Castle – România

Castelul Corvinilor din România se numără printre cele mai frumoase Castele din Europa și noi, cu siguranță ne mândrim cu asta. Datează din Secolul al XV-lea și a fost construit în mare parte de Iancu de Hunedoara. Deși este un edificiu impunător, Castelul Corvinilor a suferit multe transformări de-a lungul timpului întrucât a fost locuit de mai mulți stăpâni care personalizau locul în funcție de propriile dorințe. În zilele noastre, vei găsi în Castelul Corvinilor unul dintre cele mai atractive muzee din Transilvania dedicat în principal familiei Corvin. O altă mare atracție sunt legendele cu privire la fântâna din curtea interioară sau legenda corbului pe care nu le voi dezvălui căci îmi doresc să îți las privilegiul de a le asculta la fața locului.

Castelul Corvinilor din România  - un loc plin de legende și mister
Castelul Corvinilor din România – un loc plin de legende și mister

Așadar, după ce vom bifa câte o vizită pentru fiecare dintre aceste Castele din Europa, voi continua cu povestea altor edificii din Spania, Portugalia sau Slovenia, la fel de frumoase și de interesante.

 Care este primul Castel din Europa pe lista ta de Călătorii în Noiembrie?