Cu toții cunoaștem marile orașe ale lumii – Londra, Paris, Berlin, Roma, Milano- fie pentru că am fost acolo, fie pentru că dorim să le vedem măcar o dată în viață. Însă câți dintre noi cunoaștem alte destinații cel puțin la fel de minunate și interesante, pline de cultură și istorie dar mult mai puțin mediatizate? Am ales 3 astfel de orașe care pot fi idei pentru concediul de vară sau destinație pentru Căciunul sau Revelionul care se apropie.

Spirit latin cât cuprinde – Cadiz, Spania

Aflat pe partea luminoasă a Spaniei, în sud, este unul dintre cele mai bătrâne orașe ale Europei, cu o istorie de peste 3000 ani. Pentru a descoperi Cadiz, cel mai bine este să străbați orașul în lung și în lat la pas, pentru a putea vedea pe îndelete toate minunățiile ce se ascund aici. Vei descoperi Centrul Vechi, aflat în apropierea zonei de coastă, sau Piața San Antonio sau Piața De Mina, construiă în 1800 care este și unul dintre cele mai fermecătoare locuri din Cadiz.

Plaza de San Antonio din Cadiz
Plaza de San Antonio din Cadiz

Tot în Centrul Vechi veți găsi și Catedrala, o construcție fastuoasă ce vă va stârni vibrația interioară. Trageți aer în piept și urcați în Turnul de Nord unde veți descoperi cea mai frumoasă panoramă asupra întregului oraș. Pentru iubitorii de plaje, La Playa de la Caleta este locul ideal pentru o vacanță de neuitat și concurează cu brio cu cele din insulele grecești, Algrave sau alte plaje din Europa.

Plaja cu care se mândrește Caiz peste hotare - Playa de la Caleta
Plaja cu care se mândrește Caiz peste hotare – Playa de la Caleta

Călătorie spre inima Irlandei – Galway, Irlanda

Galway se întinde pe coasta de vest a Insulei Esmerald și reprezintă unul dintre cele mai prospere și dezvoltate orașe ale Irlandei. Oraș medieval, plin de istorie, este considerat inima culturală a regiunii datorită evenimentelor și festivalurilor care se țin anual aici. Vei găsi o mulțime de pub-uri, taverne unde te poți opri pentru o halbă generoasă de bere și asculta muzică tradițional irlandeză.

Galway - unul dintre cele mai prospere orașe din Irlanda
Galway – unul dintre cele mai prospere orașe din Irlanda

Printre cele mai importante și apreciate atracții turistice se află Biserica Sfantului Nicholas și Catedrala Galway. Tot aici, turnuri vechi, castele și case medievale te vor transpune într-un alt secol. Este una dintre cele mai potrivite destinații de vacanță în sezonul rece, căci are un farmec aparte.

Stradă pietonală pline de buticuri și taverne - Galway
Stradă pietonală pline de buticuri și taverne – Galway

În vizită la vecini – Sofia, Bulgaria

Capitala Bulgariei este un oraș fascinant, oraș în care sălăsluieșc în tihnă clădiri ponosite de trecerea vremurilor, obiective turisitice, cafenele și restaurante cu specific. Pentru a te bucura pe deplin de ceea ce oferă vecinii noștri, recomandat ar fi să renunți la mașină și să te plimbi agale pe străzile Sofiei.

Catedrala Sfântului Alexander Nevski - o construcție munumentală
Catedrala Sfântului Alexander Nevski – o construcție munumentală

Printre cele mai apreciate obiective turistice se numără Biserica Sfântului Alexander Nevski, Biserica Bizantină a Sofiei și Biserica Boyana. Orașul are multe parcuri ademenitoare, bogate în verdeață, printre care și Borisova Garden considerată  a fi cea mai frumoasă din țară. Dacă alegi să vizitezi Sofia iarna, în preajma Crăciunului, poți opta pentru o porție sănătoasă de ski sau alpinism pe Muntele Vitosha.

Borisova Garden - Una dintre cele mai frumoase locuri din Sofia
Borisova Garden – Una dintre cele mai frumoase locuri din Sofia

Așadar, nu stați prea mult pe gânduri, faceți-vă bagajele și porniți într-o bine meritată escapadă într-una dintre aceste destinații de vacanță fascinante și accesibile.