Bergamo, orașul de la poalele Alpilor

Bergamo, orașul de la poalele Alpilor

Bergamo, Italia
Bergamo, Italia / Foto: http://www.daily-hdr.com

Bergamo este un frumos oraș din Italia, aflat la poalele Alpilor, locul unde duc o viață liniștită peste 120 000 de persoane care au ales liniștea în locul marilor aglomerații urbane. Bergamo este renumit în întreaga lume pentru comorile sale artistice, dar și pentru atmosfera medievală care se resimte pe orice stradă din oraș. Metropola nu este prea mare, astfel încât poți ajunge la principalele obiective din Bergamo pe jos. Unele străzi sunt puțin abrupte, dar efortul fizic îți va fă răsplătit de imagini uimitoare.

Fântâna din marmură albă din centrul pieței
Fântâna din marmură albă din centrul pieței / Foto: http://www.panoramio.com

Piața Veche, inima orașului

Piața veche este considerată a fi centrul orașului, fiind un amestec de arhitectură medievală și renascentistă. Frumusețea echilibrată a volumelor și liniilor din Piața Veche sunt rezultatul generațiilor de oameni care au trăit în Bergamo și care au lăsat ceva în urma lor în metropola italiană. Ochiul este imediat atras de fântâna de marmură albă din centru, de alinierea clădirilor pe cele două părți, de atmosfera specific italiană.

Palazzo de la Ragione, Bergamo
Palazzo de la Ragione, Bergamo / Foto: http://commons.wikimedia.org

Palazzo della Ragione este una dintre cele mai interesante clădiri din Piața Veche, fațada acestui edificiu construit în secolul al XII-lea este dominată de un leu simbolic al Veneziei, o amprentă a istoriei și culturii, a legăturilor puternice care vor exista pentru totdeauna între cele două orașe. Într-un colț se află Turnul Civic, sau clopotul cel mare, un edificiu devenit deja un punct de reper în Bergamo. Turnul Civic este o clădire foarte veche, dar clopotul zgomotos încă mai funcționează în parametri normali.

Biserica Santa Maria Maggiore
Biserica Santa Maria Maggiore / Foto: http://commons.wikimedia.org

Biserica Santa Maria Maggiore

Este cel mai important lăcaș de cult din Bergamo, fiind cunoscută și sub numele de “Capela orașului”. Lucrările încep în 1137, fiind astăzi un bogat patrimoniu artistic și istoric. Principalele botezuri din oraș au loc la Biserica Santa Maria Maggiore, datorită atmosferei, dar și a faptului că fotografiile sunt cu adevărat spectaculoase. Interiorul este la fel de impresionant ca și exteriorul, pridvorul fiind susținut de trei lei din marmură roșie. Interiorul romantic din trecut a fost ulterior transformat de decorațiule baroce,  somptuoase.

Rocca din Bergamo, cetatea medievală a orașului
Rocca din Bergamo, cetatea medievală a orașului / Foto: http://www.flickr.com

Rocca din Bergamo

În Bergamo există o frumoasă fortăreață medieval, locul care astăzi adăpostește Muzeul de Istorie al orașului. Aici există o sumedenie de exponate interesante, obiecte care păstrează încă vie istoria metropolei. Muzeul de Istorie a fost înființat aici începând cu luna mai 2004, într-un cadru de vis care să lase în mintea vizitatorilor amintiri de neuitat. Zona este uimitoare, iar o plimbare până la Rocca din Bergamo este o experiență plăcută, o manieră de a păși în lumea fascinantă a istoriei vechi.

Pe străduțele din Bergamo
Pe străduțele din Bergamo / Foto: http://www.zastavki.com

Așadar, Bergamo este un frumos oraș italian, o locație specială vizitată an de an de tot mai mulți turiști străini. Cadrul și atmosfera medievală atrag anual peste 1,5 milioane de turiști de pretutindeni.