Lacul Ontario face parte din Marile Lacuri ale Americii de Nord și transformă total cadrul natural în care s-a format. Lacul Ontario ocupă o suprafață totală de 18529 de kilometru, dar cu toate acestea este cel mai mic dintre cele cinci structuri care alcătuiesc Marile Lacuri. Apele lacului american sunt în primul rând o arteră navigabilă de mare valoare, fiind o cale de acces spre numeroase zone ale Terrei. Totuși, apele cristaline, climatul plăcut și nu în ultimul rând dezvoltările turistice au atras an de an din ce în ce mai mulți vizitatori din întreaga lume.

Lacul Ontario, oglinda tuturor elementelor din jur
Lacul Ontario, oglinda tuturor elementelor din jur / Foto: http://cnfle.com

Lacul Ontario a fost descoperit în anul 1615 de către un francez și de atunci și până astăzi pe apele sale au trecut milioane de ambarcațiuni din întreaga lume. În același timp, Lacul Ontario a fost și încă mai este o sursă importantă de hrană, apele sale ascund o sumedenie de specii de pești care sfârșesc de cele mai multe ori în undițele pescarilor iscusiți.

Un apus de soare splendid pe Lacul Ontario
Un apus de soare splendid pe Lacul Ontario / Foto: http://freehdw.com

Dacă ajungi pe Lacul Ontario trebuie să știi că vei putea desfășura o sumedenie de activități interesante. Apele lacului sunt un punct de atracție mai ales pentru pescari, dispuși să stea pe loc ore întregi doar pentru a pescui prada mult râvnită. Dacă această activitate nu este pe placul tău, atunci poți alege să te relaxezi la soare sau de ce nu poți opta pentru o plimbare cu barca. În orice anotimp, cadrul natural este minunat și dacă ajungi în regiune trebuie să vezi neaparat răsăritul sau apusul de soare. În orice moment, Lacul Ontario este deosebit, dar răsăritul și apusul sunt două momente magice.

Bărcuțele de pe lac sunt oricând pregătite pentru o plimbare
Bărcuțele de pe lac sunt oricând pregătite pentru o plimbare / Foto: http://1ms.net

Lacul Ontario este o provocare pentru înotători și deseori se organizează diverse competiții în care scopul este acela de a traversa lacul într-un timp cât mai scurt. Cea mai tânără înotătoare care a reușit acest lucru este o adolescentă de 16 ani, care a mai marcat încă un succes absolut pe lista reușitelor personale.

Calm absolut pe Lacul Ontario
Calm absolut pe Lacul Ontario / Foto: http://wallpaperlist.com

Pădurile bogate din jurul lacului sunt oportunități grozave pentru turiști, fiind locul unde vizitatorii pot opta pentru drumeții pe cărările întorcheate. Peisajul este superb, dar turiștii se mai pot bucura și de prezența numeroaselor specii de animale cu adevărat uimitoare. Păsările cu penaj multicolor încântă zona cu glasurile lor, dar este posibil să te întâlnești și cu fel de fel de reptile sau alte animale înfricoșătoare.

Sweepstakes, epava din Lacul Ontario
Sweepstakes, epava din Lacul Ontario / Foto: http://www.wallpaperdownloader.com

Totuși, una dintre cele mai mari atracții din zonă se află chiar în apele Lacului Ontario. Este vorba despre Sweepstakes, una dintre cele mai frumoase și mai bine conservate epave ale lumii. Nava s-a scufundat în anul 1885, dar chiar și astăzi se află în perfectă stare. Nava se află la doar 6 metri adâncime, iar acest lucru facilitează accesul turiștilor.