Toronto este cel mai populat oraș din Canada și în același timp capitala Provinciei Ontario. Acesta este situat pe malul de nord-vest a Lacului Ontario, fiind un oraș imens alcătuit din numeroase sectoare, fiecare dintre ele cu obiective turistice interesante, restaurante luxoase și o viață de noapte înfloritoare.

Cea mai mare parte a clădirilor din Toronto sunt moderne
Cea mai mare parte a clădirilor din Toronto sunt moderne / Foto: http://www.americapictures.net

Istoria orașului este foarte vastă, Toronto fiind locul unde au trăit numeroase popoare de la formarea metropolei și până astăzi. Astfel, Toronto este o îmbinare armonioasă de culturi și deseori orașului pare a fi familiar chiar și pentru turiștii care ajung pentru prima dată în zonă. Secolul al XIX este momentul în care orașul canadian cunoaște o dezvoltare rapidă, devenind un centru cultural, economic și turistic al Canadei. Astăzi, în Toronto trăiesc peste 80 de comunități etnice, iar statisticile arată că jumătate din locuitorii orașului s-au născut în afara Canadei.

Orizontul orașului se schimbă complet în timpul nopții
Orizontul orașului se schimbă complet în timpul nopții / Foto: http://hdw.eweb4.com

Toronto este un oraș viu, plin de energie, este acel loc capabil să ofere liniște, relaxare, aventură și adrenalină. În regiune se pot desfășura o multitudine de activități interesante care vor crea în memoria turiștilor amintiri de neuitat. Toronto este un oraș potrivit pentru călătorii de toate vârstele, pentru tineri, familii cu copii sau vârstnici. Metropola canadiană este de obicei, foarte aglomerată, iar în orele de vârf traficul este infernal. Totuși, se poate călători cu mijloacele de transport în comun, deși de cele mai multe ori acestea sunt supraaglomerate. Toronto este un oraș imens și pentru a accesa cele mai importante obiective turistice va trebui să te deplasezi cu un mijloc de transport.

CN Tower
CN Tower / Foto: http://blog.travefy.com

Dacă ajungi în Toronto, trebuie să vezi neaparat CN Tower, simbolul absolut al orașului, imagine utilizată foarte des în cadrul materialelor de promovare a turismului. CN Tower este cea mai mare clădire de sine stătătoare din America de Nord, cu o înălțime care depășește 500 de metri. Un lift din sticlă duce spre partea superioară a turnului și inclusiv podeaua sa este din sticlă. Priveliștea este de-a dreptul uimitoare, dar unii au catalogat-o ca fiind înfricoșătoare. Există, de asemeni, un restaurant rotativ care oferă vederi spectaculoase mai ales în timpul apusului de soare.

Casa Loma, un complex superb!
Casa Loma, un complex superb! / Foto: http://www.49st.com

Toronto este un oraș constituit în mare parte din clădiri moderne, construite după ultimele standarde în domenii. Astfel, edificiile vechi sunt tot mai rare, dar și foarte prețuite de către locuitori și turiști deopotrivă. Casa Loma este de fapt un complex de grădini și edificii realizate în faimosul stil gotic, un muzeu și un punct de reper în Toronto. Casa Loma a fost construită între anii 1911-1914 de către arhitectul Ej Lennox, cel care a construit multe clădiri celebre ale orașului.

Portul din Toronto
Portul din Toronto / Foto: http://www.hdwallpapers.org

Așadar, Toronto este un oraș splendid, locul unde te poți plimba neîncetat pe străzi fără a simți vreodată că te-ai plictisit. Peste 3 milioane de turiști vizitează anual Toronto.