Italia este o ţară uimitoare, iar din minunăţiile sale face parte şi Oraşul Genova, capitala Liguriei şi în acelaşi timp principalul port care deserveşte insulele Sardinia şi Corsica. Oraşul Genova s-a devoltat între munte şi mare, într-un peisaj de vis, iar dacă vei vizita zone vei avea parte şi de briza mării şi de aerul tare de munte. Această metropolă din nordul Italiei ascunde frumuseţi nemaivazute, însă deseori este umbrită de marile oraşe, precum Roma sau Veneţia. Totuşi, Genova rămâne “Capitala europeană a culturii”, titlu dobândit în anul 2004, fiind şi locul unde s-a născut celebrul Cristofor Columb.

La Lanterna, Genova
La Lanterna, Genova / Foto: http://it.wikipedia.org

În Genova poţi ajunge cu diverse mijloace de transport, zona fiind foarte accesibilă din acest punct de vedere. Odată ajuns în oraş te vei bucura de o multitudine de obiective turistice interesante, dar primul care îţi va atrage atenţia va fi desigur La Lanterna, farul vechi al oraşului devenit demult un simbol al oraşului şi un punct de reper pentru turişti. Turnul a fost ridicat în anul 1543, având o înălţime de 117 metri. La Lanterna oferă o privelişte minunată spre oraş şi împrejurimile acestuia, fiind maniera prin care poţi admira imaginea de ansamblu a Genovei.

Palatul Regal, Genova
Palatul Regal, Genova / Foto: http://countrybred.com

Genova este alcătuită dintr-o mulţime de edificii vechi, de o valoare istorică inestimabilă, clădiri care au fost renovate păstrându-se forma iniţială a arhitecturii. Din această categorie face parte şi Palatul Regal construit în secolul al XVII-lea de către o familie cu numele de Balbi. Ulterior, Palatul Regal a fost transformat într-un edificiu în stil baroc, ridicat după modelul palatelor romane. Astăzi, palatul este un frumos muzeu deschis pentru toţi cei care vor să afle mai multe despre trecutul Genovei. Impresionează cu o serie de camere elegante, mobilate şi opera de artă uimitoare. Exteriorul se află într-o perfecta armonie cu interiorul, aici se află grădini minunate, luxuriante cu plante exotice.

Strada Nouva
Strada Nouva / Foto: http://erasmusu.com

Clădirile de Strada Nuova sunt un spectacol în sine, deschisă în anul 1500 ca o zonă urmbană periferică. Această stradă nouă, frumoasă, dar mai ales elegantă, este locul care a reflectat dintotdeauna puterea familiilor bogate şi puternice care şi-au stabilit aici un adevărat cartier rezidenţial. Astăzi, Strada Nouva este locul care găzduieşte o serie de muzee remarcabile aşa cum sunt Palazzo Roso, Palazzo Bianco şi Palazzo Spinola.

Acvariul din Genova, locul care ne aduce mai aproape de lumea maritimă
Acvariul din Genova, locul care ne aduce mai aproape de lumea maritimă / Foto: http://goloro.com

Cel mai mare acvariu din Europa se regăseşte în Genova, mai bine de 50 de ecrane acvatice recrează recife de corali din Marea Roşie, piscine din bazinele tropicale ale Amazonului şi multe alte ecosisteme marine. Acvariul Genova este un spectacol în sine, unul dintre cele mai vizitate şi apreciate obiective turistice din oraş.

Portofino, Genova, Italia
Portofino, Genova, Italia / Foto: http://hdwallpappers.com

Aşadar, Genova este unul dintre cele mai frumoase şi mai interesante oraşe din Italia, metropla care impresionează cu istoria sa bogată.