Dintre minunatele insule ale lumii face parte şi Corsica, aflată în Marea Mediterană ca şi terioriu ce aparţine de Franţa. Practic, Insula Corsica este situată la vest de Italia, la sud-est de continentul francez şi la nord de insula italiana Sardinia. Corsica este o insulă animată, cu un trecut bogat şi un prezent care face cinste acestui tărâm superb. Regiunea este perfectă atât pentru turiştii care preferă marea cât şi pentru iubitorii muntelui, asta pentru că zona îmbină armonios aceste două forme de relief aparent contrastante. Diversitatea peisajelor precum şi  conservarea lor într-o formă cât mai naturală, transformă Insula Corsica în “Perla Mării Mediterane”.

Teritoriul îmbină armonios marea cu muntele
Teritoriul îmbină armonios marea cu muntele / Foto: http://dottech.org

Cei mai mulţi vizitatori vin în Corsica în lunile de vară, în special în luna august, atunci când numărul turiştilor se dublează sau chiar se triplează comparativ cu luna iulie. Deşi locurile de cazare sunt multiple, este bine să optezi pentru o rezervare cu cel puţin câteva săptămâni înainte, asta ca să nu ai parte de surprize neplăcute. Insula Corsica propume turiştilor vacanţe potrivite pentru toate gusturile, vizitatorii pot avea parte de toate facilităţile hoteliere sau pot opta pentru camping pe una dintre cele mai frumoase insule din lume.

Plajele şi apele mării sunt adevărate oportunităţi pentru turişti
Plajele şi apele mării sunt adevărate oportunităţi pentru turişti / Foto: http://www.cntraveler.com

Desigur, principalul motriv pentru care turiştii vin pe Insula Corsica sunt plajele fine şi întinse şi valurile Mării Mediterane. Corsica are plaje excelente şi există o multitudine de activităţi care depind de nisipul auriu. La primele ore ale dimineţii, plajele din Corsica se transformă într-un adevărat furnicar alcătuit din turişti din întreaga lume, care lenevesc pe nisipul fin, mângâiaţi fiind de razele blânde ale soarelui. Aventurierii pot opta pentru snorkeling sau surfing, dar există şi zone unde scufundările sunt permise. Lumea din adâncuri este fantastică şi vei pleca din Corsica cu amintiri de neuitat dacă vei opta pentru o sesiune de scufundări.

GR 20 , provocarea supremă
GR 20 , provocarea supremă / Foto: http://www.viamontagnes.com

În Insula Corsica există o mulţime de trasee de mers pe jos, drumuri montane care pun la încercare limitele celor care spun “da” provocărilor. Cel mai renumit şi dificil traseu din Corsica rămâne GR 20, a cărui durată poate ajunge până la 17 zile, asta dacă optezi pentru calea tradiţională. Luna august este momentul în care sute de oameni aleg provocarea supreme, GR 20, dar cel mai bun moment pentru a urca pe creste pare a fi începutul primăverii şi sfârşitul toamnei. Cel mai mare pericol de pe GR 20 sunt intensele furtuni de vară, cu fulgere care au fost cauza a numeroase decese.

SPA în aer liber în Corsica
SPA în aer liber în Corsica / Foto: http://www.firefly-collection.com

Insula Corsica este un teritoriu cu influenţe francize şi italiene, dar cu toate acestea există preparate culinare unice. Mezelurile corsicane, produsele de patiserie tipice, uleiul de măsline traditional sunt câteva din alimentele care conferă personalitale Insulei Corsica.

Corsica, peisaje de poveste de pe insulă
Corsica, peisaje de poveste de pe insulă / Foto: http://www.dailyscreens.com

Aşadar, Insula Corsica este un teritoriu unic, o îmbinare armonioasă între munte şi mare, între cultura italiană şi franceză, rămânând însă o zonă care nu se mai aseamănă cu nici una din lume.