Lacul Geneva, graniţă naturală între Elveţia şi Franţa

Lacul Geneva, graniţă naturală între Elveţia şi Franţa

Lacul Geneva
Lacul Geneva / Foto: http://www.photosof.org

Lacul Geneva, cunoscut şi sub numele de Lacul Leman este unul dintre cele mai mari din Europa de Vest, aflându-se chiar pe cursul Râului Rhone, la graniţa dintre Elveţia şi Franţa. Regiunea este superbă, peisajele sunt fabuloase, iar formele de relief foarte variate. Munţii Jura se află în nord, apoi relieful devine o câmpie deluroasă, care se transformă spre sud în Munţii Alpi. Zona este completată perfect de oraşele din jurul lacului şi de multitudinea de activităţi pe care turiştii le pot desfăşura aici.

Apele lacului întregesc peisajul
Apele lacului întregesc peisajul / Foto: http://www.zastavki.com

Lacul Geneva şi împrejurimile sale alcătuiesc o destinaţie de vacanţă foarte plăcută, perfectă pentru relaxare, dar şi pentru aventură. Apele lacului ocupă o suprafaţă totală de 580 de kilometri pătraţi, cu o adâncime medie de 154 de metri. Turiştii pot sta la picnic pe malurile apelor, iar pasionaţii pescuiesc ore întregi, doar doar vor prinde prada mult râvnită. Adâncurile lacului ascund o mulţime de specii de peşti, de la ştiucă, păstrăvi, până la păstrăvi curcubeu sau chiar macrochirus. Nimic nu se compară cu o plimbare cu barca pe apele liniştite ale lacului, în zonă există mulţi proprietari de ambarcaţiuni care te invită la un traseu de vis, pe unul dintre cele mai frumoase lacuri ale lumii.

Castelul Chillon, Lacul Geneva
Castelul Chillon, Lacul Geneva / Foto: http://wallpaperweb.org

Formarea Lacului Geneva are origini multiple, luând naştere în urmă cu 15 000 de ani. Alunecările tectonice şi topirile gheţarilor sunt principalele procese naturale care au dus la formarea acestei minuni. De atunci şi până astăzi, în zonă s-au efectuat numeroase modernizări, astfel încât există facilităţi şi locuri de cazare pentru toate gusturile. Lacul Geneva poate fi vizitat în orice anotimp, importanta masa de apă pe care o conţine nu face decât să creeze un microclimat. Iarna, lacul restituie căldura acumulată în timpul verii, în timp ce vara crează o oază de răcoare în împrejurimi.

Lacul Geneva, splendid în orice anotimp
Lacul Geneva, splendid în orice anotimp / Foto: http://hqwallbase.com

Împrejurimile lacului sunt cu adevărat spectaculoase, turiştii pot alege între drumeţii prelungite, pârtii de ski bine amenajate, locuri unde pot admira cele mai frumoase şi mai fioroase animale ale lumii. Există activităţi bine gândite pentru fiecare turist în parte, atât pentru cei care sunt începători în ceea ce priveşte sporturile de iarnă, cât şi pentru cei care au în spate o experienţă vastă. Cei care vor să admire o privelişte de ansamblu a întregii regiuni pot opta pentru o plimbare cu telecabina, un traseu de vis care va dezvălui Lacul Geneva în toată splendoarea sa.

Apus de soare pe Lacul Geneva
Apus de soare pe Lacul Geneva / Foto: http://www.wallpaperhere.com

Chiar pe malul lacului se regăseşte Oraşul Geneva, cunoscut şi sub numele de “Capitala Păcii”. Împrejumirile sunt însufleţite de o mulţime de localităţi, locuri pitoreşti, sate elveţiene de o frumuseţe unică. Versoix, Morges, sau Gland sunt doar câteva dintre ele.

Lacul Geneva, o minune a lumii
Lacul Geneva, o minune a lumii / Foto: http://hqwallbase.com

Aşadar, Lacul Geneva este o minune naturală, locul care stă la dispoziţia turilştilor pe tot parcursul anului. Anual, puţin peste 45 000 de turişti străini vizitează Lacul Geneva.