Italia ne-a dovedit în nenumărate rânduri că este una dintre cele mai frumoase ţări din lume, dar nu putem să nu menţionăm Oraşul Lucca, locul unde duc un trai liniştit peste 90 000 de locuitori. Lunga istorie a metropolei datează din Epoca Romană, iar zona încă mai adăposteşte piese arhitecturale foarte vechi şi în acelaşi timp foarte preţioase. Ascuns în spatele impunătoarelor ziduri renascentiste, Lucca este locul care impresionează cu străzile sale pietruite, pieţele perfecte pentru promenade în serile călduţe de vară, oraşul fiind zona care cere să fie străbătută pe jos.

Lucca, un oraş minunat!
Lucca, un oraş minunat! / Foto: http://paradiseintheworld.com

Lucca este constituit dintr-o multitudine de lăcaşe de cult, multe voci susţin că ar fi chiar 99, motiv pentru care metropola a mai fost denumită şi “Oraşul celor 99 de biserici”. Dacă vrei să convingi, trebuie să o iei la pas, dintr-un capăt în celelalt al oraşului şi să numeri toate bisericile ascunse între zidurile de apărare a oraşului. Existenţa unui număr mare de lacaşe de cult nu face decât să sublinieze încă o dată importanţa divinităţii şi a credinşei în viaţa omului. Multe dintre aceste biserici vechi adăpostesc adevărate comori, unele au fost transformate în galerii de artă sau muzee de o valoare incontestabilă.

Mersul pe bicicletă este deja o activitate obişnuită pentru locuitori
Mersul pe bicicletă este deja o activitate obişnuită pentru locuitori / Foto: http://www.explosion.com

Accesul autovehiculelor este destul de limitat în interiorul metropolei, dar Lucca este un oraş destul de mic şi nu va fi prea dificil să te deplasezi de la un obiectiv turistic la altul. Turnurile oraşului sund adevărate puncte de reper pentru vizitatori, dar sunt în acelaşi timp structurile care oferă o imagine de ansamblu a minunatului Lucca. Torre Guinigi oferă cele mai frumoase privelişti, dar pentru a te bucura de toate acestea trebuie să depui puţin efort. Accesul până în punctul cel mai înalt al turnului se face pe scări, nu există lift, asta pentru a păstra cât mai mult aspectul iniţial al structurii. Torre delle Ore este vechiul turn cu ceas al oraşului, elementul care sporeşte şi mai mult farmecul locului.

Edificiile oraşului urmează aceeaşi linie arhitecturală
Edificiile oraşului urmează aceeaşi linie arhitecturală / Foto: http://www.hotelnoblesse.it

Viaţa de noapte în Lucca nu este atât de activă, dar există totuşi multe activităţi pe care le pot practica cei care vor să ia contact cu energia oraşului din timpul serilor târzii. Cafenelele şi restaurantele îmbie vizitatorii cu fel de fel de preparate specific italieneşti, care nu pot fi servite decât lângă un pahar de vin Lucchesi, devenit deja băutura tradiţională a oraşului. Nopţile în Oraşul Lucca sunt foarte relaxante, metropola având o altă înfăţişare datorită luminilor care înfrumuseţează cele mai importante clădiri.

Faimosul pod al oraşului de pe Râul Serchio
Faimosul pod al oraşului de pe Râul Serchio / Foto: http://pixdaus.com

Aşadar, Lucca este oraşul care subliază încă o data faptul că Italia este o ţară minunată, metropola care menţine vie istoria străveche. De la an la an numărul vizitatorilor creşte simţitor, aproximativ 600 000 de turişti străini vizitează oraşul rămânând uimiţi de frumuseţile pe care le regăsesc aici.

Torre Guinigi
Torre Guinigi / Foto: http://www.bestdesktoppicture.com