Serengeti este o regiune geografică din Africa, localizată la nord de Tanzania. Zona ocupă aproximativ 30 000 de kilometri pătrați și este considerată una dintre cele zece minuni naturale ale lumii. Serengeti găzduiește un număr impresionant de specii de animale și a devenit deja locul preferat al cercetătorilor care studiază comportomentele animalelor. Serengeti este unul dintre cele mai bune locuri pentru a observa reacțiile animalelor, chiar în mediul lor natural.

Cele mai fioroase animale sunt la tot pasul în Serengeti
Cele mai fioroase animale sunt la tot pasul în Serengeti / Foto: worldbeautifullplaces.blogspot.ro

Pentru mult timp, Serengeti a fost cunoscut în lume ca fiind cel mai sălbatic loc din Africa. În timpurile străvechi diverse popoare s-au stabilit în regiune și au trăit în armonie cu cele mai sălbatice animale de pe Pământ. Europenii au fost primii interesați de frumusețea zonei și nu s-au sfiit să vină în Serengeti pentru a explora o lume nouă.

Animalele se află într-o armonie perfectă cu natura
Animalele se află într-o armonie perfectă cu natura / Foto: maartenschafer.wordpress.com

Anul 1890 este un moment nefast în istoria regiunii Serengeti, fiind marcat de o secetă uriașă care a distrus zona și a micșorat considerabil numărul animalelor. În următorii ani, mediul natural a revenit la normal și astăzi Serengeti este o minune a lumii, locul unde poți sta la doi pași de cele mai fioroase animale.

Marea migrație, un fenomen spectaculos
Marea migrație, un fenomen spectaculos / Foto: www.theorangemango.com

Marea migrația a animalelor este un fenomen ce are loc în fiecare an, în perioada ianuarie-martie. Acestea se orientează spre teritoriile învecinate datorită pășunilor bogate. Marea migrație este fenomenul care atrage sute de mii de turiști de pretutindeni, fiind un moment cu adevărat spectaculos. Aproximativ 1,2 milioane de animale se îndreaptă spre aceeași direcție, evenimentul fiind unul perfect sincronizat. Marea migrație din Serengeti a fost subiectul a numeroase documentare geografice.

Apus de soare în Serengeti
Apus de soare în Serengeti / Foto: www.wallmay.net

Altitudinile pe teritoriul Serengeti variază de la 920 de metri la 1850 metri, cu temperaturi medii variind de la 15 la 25 de grade Celsius. Climatul este de obicei cald și uscat, precipitațiile fiind mai abundente în perioada martie-mai. Teritoriul Serengeti este alcătuit dintr-o varietate de forme de relief, de la zone muntoase acoperite de păduri dese, la câmpii și chiar lacuri.

Gheparzi, Serengeti
Gheparzi, Serengeti / Foto: hdw.eweb4.com

Serengeti este locul care expune cel mai mult viața sălbatică din Africa și este cu siguranță cel mai complex safari din lume. Spațiile de cazare sunt numeroase și diverse, vei avea posibilitatea să alegi între corturi mobile sau cabane de familie. Dacă vrei să ajungi în Serengeti atunci când are loc marea migrație, va trebui să-ți rezervi vacanța cu mult timp înainte. Biletele se epuizează rapid!

Cele mai uimitoare animale trăiesc în Serengeti
Cele mai uimitoare animale trăiesc în Serengeti / Foto: www.wallgn.com

Serengeti este mediul ideal pentru o sumedenie de specii de animale. Oficialii și-au dorit să conserve cât mai bine zona, așa încât nu au existat modernizări în regiune. De asemeni, există o serie de reguli pentru turiști, mai mult decât atât fiecare vizitator trebuie să aibă un permis de acces pe care îl obține pe baza datelor personale de identificare. De-a lungul timpului nu au existat incidente, dar măsurile de siguranță nu trebuie să lipsească niciodată.

Cele mai impresionante momente pot fi surprinse în Serengeti
Cele mai impresionante momente pot fi surprinse în Serengeti / Foto: pintaw.com

Așadar, Serengeti este locul cu cea mai mare concentrare de animale sălbatice din lume, un spațiu fascinant care impresionează prin mediul natural neîmbunătățit de ființa umană.