Crestele înalte ale munţilor sunt acele formaţiuni care conferă peisajului natural în care se află un farmec aparte, însă de asemeni pun la încercare limitele celor curajoşi. Huangshan, tradus din limba chineză ca şi Muntele Galben este un ansamblu de creste masive, localizat în Provincia Anhui, în zona de sud a Chinei. Zona este bine cunoscută pentru peisajele care îşi taie răsuflarea, pentru apusurile de soare unice, vegetaţia uimitoare ce îmbracă munţii, pentru zăpada ce schimbă complet peisajul în timpul iernii dar mai ales pentru că, de pe crestele impunătoare simţi că te afli mai aproape de nori.

Crestele înalte oferă o experienţă unică
Crestele înalte oferă o experienţă unică / Foto: www.skyhdwallpaper.com

Crestele înalte au luat naştere acum 100 de milioane de ani, prin procese complet naturale, munţii înşişi au fost sculptaţi de către gheţari şi aşa a rezultat această capodoperă a naturii. Ineditele creste sunt parte a Patrimoniului Mondial UNESCO şi sunt un subiect frecvent în picturi tradiţionale chineze, literatura de specialitate, precum şi în fotografii. La momentul actual, Muntele Galben este o destinaţie turistică apreciată de către vizitatorii din întreaga lume, un alt aspect interesant este faptul că multe sortimente de ceai chinezesc de cea mai bună calitate au luat naştere chiar în munţi.

Podurile de legătură facilitează accesul
Podurile de legătură facilitează accesul / Foto: bingwallpaper.anerg.com

Ansamblul montan este constituit din mai multe piscuri, marea majoritate depăşesc puţin peste 1000 de metri, dar sunt câteva care depăşesc 1800 de metri. Pădurile bogate acoperă crestele înalte, vegetaţia se schimbă odată cu creşterea în altitudine. Climatul umed ce domină întreaga regiune crează un mediu potrivit pentru cultivarea frunzelor de ceai, Muntele Galben este considerat a fi unul dintre cele mai bune locuri din China în ceea ce priveşte producţia de ceai.

Apariţia zăpezii schimbă complet peisajul
Apariţia zăpezii schimbă complet peisajul / Foto: hdw.eweb4.com

Aproximativ 1,5 milioane de turişti din toate colţurile lumii se aventurează anual pe crestele montane din sudul Chinei, astăzi zona este modernizată, aşa încât accesul nu mai este o problemă. Calea ferată şerpuieşte chiar la poalele munţilor şi tot la bază există telecabine pentru care turiştii pot opta pentru a ajunge rapid spre deosebitele creste.

Răsăritul este un moment magic!
Răsăritul este un moment magic! / Foto: car-memes.com

Curajoşii pot urca pe crestele abrupte, există trasee bine marcate, dar destul de dificile din cauza reliefului accidentat. Răsăritul soarelui este un moment magic pe care îl poţi admira în toată splendoarea sa dacă te afli pe crestele muntelui la primele ore ale dimineţii. Lumina aurie schimbă complet peisajul şi nu face decât să-i confere un farmec aparte.

Vegetaţia diversă este un alt aspect uimitor
Vegetaţia diversă este un alt aspect uimitor / Foto: 1ms.net

Zona este dominată de multe hoteluri şi case de oaspeţi care îşi pot găzdui vizitatorii peste noapte. Tot aici poţi servi un ceai din deja renumitele sortimente chinezeşti, obţinut chiar din frunzele de pe munte. Muntele Galben este o experienţă inedită pe care nu o poţi trăi nicăieri în lume!