Valencia Bioparc – Un Zoo ecologic

Valencia Bioparc – Un Zoo ecologic

Valencia Bioparc - O grădină zoologică ecologică
Valencia Bioparc - O grădină zoologică ecologică

Fiindcă tot suntem în era reciclărilor și al producțiilor ECO, nu ar strica să păstrăm acest trend și în ceea ce privește alegerea destinației de vacanță. Valencia Bioparc este una dintre puținele grădini ecologice din Europa care îți va aduce bucuria în suflet negreșit.

Valencia Bioparc – O grădină zoologică modernă

Un obiectiv turistic extrem de apreciat, Valencia Bioparc din Spania este cu totul altceva, depășește cu mult standardele tradiționalelor grădini zoologice. Ceea ce deosebește Valencia Bioparc de restul grădinilor zoologice este faptul că aici animalele sunt ținute într-un habitat deschis. Vei trăi cu impresia că ești într-o savană din Africa înconjurat de păduri ecuatoriale sau undeva în insula Madagascar. Imaginează-ți cât de fericite sunt animalele care trăiesc în acest cadru natural atât de asemănător celui  autentic!

Alei superbe din Valencia Bioparc
Alei superbe din Valencia Bioparc

Deși poate că ai trecut de mult de vârsta copilăriei, o vizită într-o astfel de grădină zoologică nu are cum să nu te umple de încântare. Ambientul deosebit, sutele de specii de animale și vremea excelentă vor face nesimțite cele câteva ore petrecute aici. De regulă, un tur complet în Valencia Bioparc durează 4-5 ore, prea  puțin pentru a admira întreaga bogăție din acest parc vei spune.

Specii de animale din Valencia Parc
Specii de animale din Valencia Parc

Află că va fi foarte ușor să ajungi în Valencia Bioparc, întrucât acesta se află la doar 15 minute de centrul orașului Valencia. Poți ajunge aici cu mașina personală, taxiul sau metroul, în funcție de preferințe. Valencia Bioparc este amplasat în Parcul Cabecera, măsoară nu mai puțin de 100.000 de metri pătrați, este deschis de Luni până Vineri între 10:00 – 18:00/21:00, iar costul biletului de intrare variază între 18 și 25 Euro. În parc vei fi ghidat de numeroase indicatoare, panouri de informare și bineînțeles diferiți ghizi, dornici să ofere informații.

Parcul Cabecera - Locul în care se află Valencia Bioparc
Parcul Cabecera – Locul în care se află Valencia Bioparc

De ce să alegi Valencia Bioparc

În primul rând Valencia Bioparc îți va oferi ocazia să vizitezi una dintre puținele grădini zoologice ecologice din Europa unde vei vedea cu ochii tăi ce înseamnă să prețuiești cu adevărat natura și să faci ceva în sensul ăsta. Apoi, un alt motiv ar fi decorul excepțional, exotic pe alocuri, care abundă în vegetație luxuriantă și grote, cascade sau lacuri artificiale, restaurante la marginea lacului și mici oaze de relaxare. O adevărată Grădina a Paradisului!

Decorul exotic în care trăiesc animalele din Valencia Bioparc
Decorul exotic în care trăiesc animalele din Valencia Bioparc

Un alt motiv pentru care să alegi Valencia Bioparc ca destinație de vacanță este experiența unică și deosebită de care vei avea parte atunci când vei fi foarte aproape de animale. Conceptul acestei grădini zoologice ecologice este acela de a duce vizitatorii cât mai aproape de animale fără gratii, betoane sau ziduri. Cu toate că vei fi doar la un pas distanță de animalele sălbatice nu te vei simți în nesiguranță căci există totuși bariere discrete între vizitatori și animale, astfel încât totul să decurgă așa cum ți-ai dori.

Copii fascinați de hipopotamii din grădina zoologică Valencia
Copii fascinați de hipopotamii din grădina zoologică Valencia

Ce te așteaptă la Valencia Bioparc

La Valencia Bioparc vei fi întâmpinat cu mare entuziasm de peste 4000 de animale din 250 de specii diferite, provenite din grădini zoologice din Franța, Germania, Cehia, Danemarca, Olanda, și alte țări din Europa. Vei întâlni tot soiul de animale exotice pornind de la antilope, elefanți, cimpanzei sau hiene și până la tigri, lei, girafe și rinoceri. Tot felul de păsări flamingo, antilope și struți vor însufleți parcul întrucât acestea sunt libere să circule aproape în tot bioparcul. Copii vor se pot juca cu animalele și pot învăța o sumedenie de lucruri noi despre viața animalelor.

Unul dintre locurile special amenajate pentru observare
Unul dintre locurile special amenajate pentru observare

Așadar, fără a mai dezvălui și restul  minunilor care se ascund în această superbă grădină exotică, îți recomand cu mare drag Valencia Bioparc!