Despre Sighișoara s-a mai vorbit pentru că ai despre ce vorbi, atunci când vine vorba de acest orășel din Podișul Transilvaninei. Plin de povești care mai de care mai misterioase și mai pline de istorie. Sighișoara este, poate, cel mai important orășel medieval din România. De ani de zile vizitată de mii de turiști străini, Sighișoara oferă cam tot ceea ce ai nevoie pentru o scută vacanță încărcată cu istorie, voie bună și minunății cât cuprinde. De altfel, dacă e să ne gândim mai bine, Sighișoara, deși este un micuț orășel din județul Mureș, iată că el oferă turiștilor săi mult mai mult decât oferă un oraș poate mai mare de atât.

Cazare în Sighișoara
În primul și-n primul rând, dacă se întâmplă să te duci în Sighișoara, poți fi sigur vei avea parte de cea mai bună cazare din câte au existat. Firește că ai putea să oricând să te cazezi în oraș, la apartamente în regim hotelier, însă de ce ai face asta odată ce ești în Sighișoara? Nu ai vrea, mai bine, să te cazezi undeva unde să poți profita de specificului locului. Nu știu despre alții, însă unii dintre noi preferăm decorațiunile recondiționate în stil baroc, cele care săne readucă într-o epocă pe care nu am trăit-o dar pe care ne-am fi dori foarte mult să o trăim. Așadar, cazările se vor rezerva înainte telefonic sau prin e-mail pentru a fi siguri că în cetate mai găsim locuri.

Ce vizităm în Sighișoara?
Putem să vizităm, desigur, casa lui Vlad Țepeș sau, așa cum mai era el denumit, Vlad Dracul. Însă, dacă vă așteptați să găsiți acolo o atmosferă horror desprinsă parcă din filmele cu vampiri, veți fi total dezamăgiți. Veți găsi, însă, o foarte veche casă întreținută extrem de bine și veți mai găsi o cafenea la parter, cafenea specializată pe cafele și băuturi cu numele vestitului vampir inventat de Bram Stoker. În afara casei lui Vlad Țepeș, bineînțeles că vom vom vrea să vedem Turnul cu Ceas, de departe cea mai frumoasă atracție turistică a Sighișoarei. Ceea ce este extraordinar la Turnul cu Ceas este muzeul compartimentat de la fiecare etaj al turnului, scările minuscule din interiorul turnului, ce-ți crează o oarecare stare de claustrare, însă și panorama superbă vizibilă de la balconul turnului. În același balcon veți găsi coordonatele geografice către cele mai importante orașe din lume. Tot în Turnul cu Ceas, vom putea admira de aproape componentele ceasului cel celbru.

Coborând din Turnul cu Ceas vom putea să urcăm pe Scările Acoperite pentru a ajunge la Biserica Lutherană din Deal, așa cu îi spun localnicii în mod absolut „de-al casei”. Lângă biserica din deal vom descoperi cel mai frumos cimitir gothic din câte se pot vedea. Nu e musai nevoie să fii setat pe macabru pentru a aprecia frumusețea acesti cimitir secular ce-ți dă ocazia să simți liniștea pe care n-ai mai simțit-o de mult, sau poate chiar niciodată. Odată cu acea liniște redobândită, vei avea parte și de îmbogățirea culturii generale – da, în cimitir – pentru că acolo sunt, probabil unele din cele mai vechi și mai frumoase monumente funerare existente pe plaiuri românești. Frumusețea se poate observa în absolut orice gen de artă, ochi să fie.

Cum ajungi în Sighișoara?
În Sighișoara poți ajunge în două feluri: ori alegi ruta Tîrgu-Mureș, avâns astfel ocazia să vizitezi un alt oraș extraordinar din Transilvania. În Mureș vor fi puse la dispoziție maxi-taxi până în Sighișoara, contra unei sume modice de 15 lei. O a doua metodă de a ajunge în Sighișoara este pe ruta Brașov, fiindcă pe această rută este disponibil chiar și trenul. Firește fiecare alege după cum îi e drumul însă dacă este să ne întrebați pe noi, ambele rute sunt perfecte pentru călătorit pentru că atât zona Brașov cât șizona Tîrgu Mureș abundă în locuri frumoase și istorie.