Frederiksborg, un frumos castel renascentist din Danemarca

Frederiksborg, un frumos castel renascentist din Danemarca

Castelul Frederiksborg, Copenhaga
Castelul Frederiksborg, Copenhaga / Foto: http://hdwpapers.com

Castelul Frederiksborg este o construcție impunătoare din Danemarca, o fostă reședință regală pentru Regelele Christian al IV-lea. Actualul edificiu înlocuiește o construcție ridicată anterior, cel actual fiind astăzi cel mai mare palat renascentist din Scandinavia. Castelul Frederikborg este localizat într-un cadru natural de vis, fiind amplasat pe trei insulițe mici,  încojurat de grădini imense care conferă zonei un farmec aparte. Astăzi, Castelul Frederiksborg este Muzeul Național de Istorie, fiind amprenta vie a trecutului istoric al Danemarcei.

Grădinile din fața edificiului completează perfect acest cadru de vis
Grădinile din fața edificiului completează perfect acest cadru de vis / Foto: http://loveisspeed.blogspot.com

Actualul Castel Frederiksborg a fost construit în perioadă cuprinsă dintre anii 1602-1620, Regele Christian al IV-lea fiind cel care a comandat edificiul, acesta fiind într-un final rezultatul imaginației sale. Pentru ca edificiul să corescpundă cu castelul visurilor sale, Regele Christian al IV-lea a angajat o echipă formată din cei mai buni arhitecți flamanzi, castelul urmând trăsăturile arhitecturii olandeze, ca mai toate clădirile construite în acea perioadă în Copenhaga.

Edificiul schimbă complet imaginea capitalei daneze
Edificiul schimbă complet imaginea capitalei daneze / Foto: http://hdwpapers.com

Regele Christian al IV-lea s-a bucurat de Castelul Frederiksborg aproximativ 28 de ani, din păcate anul 1648 este momentul în care moare. După decesul său, interioarele fastuoase din Castelul Frederiksborg au fost gazdele unor ceremonii regale pline de fast, edificiul fiind o mândrie pentru oficialii danezi. Sălile infinite, mobilierul de cea mai bună calitate, farmecul din interiorul castelului au alcătuit cadrul perfect pentru aceste ceremonii la care participau fețele regale din toată lumea.

Saloanele imense au fost gazda multor evenimente pline de fast
Saloanele imense au fost gazda multor evenimente pline de fast / Foto: http://hdwpapers.com

Data de 16 decembrie 1859 este un moment nefast în parcusul Castelului Frederiksborg, un incediu puternic mistuie o bună parte din fabuloasa construcție. Edificiul a fost atât de îndrăgit, încât mare parte a procesului de reconstrucție a fost finanțată din bani publici, oamenii și-au dorit să participe la renovarea clădirii. Astfel, după reconstrucție, Castelul Frederiksborg devine mai înfloritor ca niciodată, fiind din nou emblema Danemarcei.

Superbele grădini din fața castelului
Superbele grădini din fața castelului / Foto: http://loveisspeed.blogspot.com

Castelul Frederiksborg are anexată și o biserică, locul care adăpostește astăzi colecția de artă daneză a familiei regale. Astăzi, Biserica Palatului fucționeză ca un lăcaș de cult local, fiind de asemeni parte a Muzeului Național de Istorie. Arme vechi și multe alte obiecte interesante sunt afișate peste tot, iar vizitatorii sunt încântați că le pot admira. Castelul Frederiksborg este monumentul unui rege cu viziune și ambiție care a venit cu ideea construirii unui edificiu maestuos, o moștenire glorioasă și de neuitat. Castelul Frederiksborg este unul dintre cele mai frumoase castele renascentiste din întreaga lume, renumit pentru extravaganța arhitecturală și înalta calitate artistică.

Castelul Frederiksborg, vedere aeriană
Castelul Frederiksborg, vedere aeriană / Foto: http://pinlovely.com

Castelul Frederiksborg este maniera prin care orice vizitator de pe mapamond poate trăi câteva clipe minunae în tumultuosul trecut istoric al Danemarcei. Înființarea Muzeului Național de Istorie, a conferit edificiului alte dimensiuni, mult mai profunde.