Kusadasi este o stațiune de pe coastele Turciei, situată în provincia Aydin de pe malul Mării Egee. În ultimii ani, aceasta a devenit o destinație populară pentru petrecerea vacanțelor, mai ales în cazul europenilor ce vin aici atât din occident cât și din țările nordice. Kusadasi este locul ideal pentru o vacanță estivală căci aici turistul este rege. Și cu peste jumătate de milion de vizitatori ce vin aici în fiecare an, personalul hotelurilor, restaurantelor și celorlalte localuri de aici au de lucru serios din primăvară și până toamna târziu.

Plajele sunt excelent întreținute
Plajele sunt excelent întreținute

Atracții turistice la  Kusadasi

Kusadasi este locul perfect dacă vreți să vă bucurați de plăcerile Mediteranei și în același timp să descoperiți o lume plină de istorie și atracții turistice.

Malul mării este cel mai popular loc din Kusadasi
Malul mării este cel mai popular loc din Kusadasi

Cetatea Efes

Antica cetate ce datează din anul 3000 înainte de Hristos, este unul dintre cele mai frumoase orașe ale antichității…cât a mai rămas din el, evident. Dar asta nu știrbește cu nimic plăcerea de a vizita Efesul, un loc emblematic în istorie care a fost pe rând loc de pelerinaj pentru adulatorii zeițelor Cibele și Artemis iar mai târziu pentru credincioșii creștini care veneau aici la Casa Fecioarei Maria.

Efes, un oraș antic
Efes, un oraș antic

Casa Fecioarei Maria

Pentru că mai devreme pomenisem de ea, ar fi bine să amintim aici și de Casa Fecioarei Maria. Așezată pe vârful muntelui Bulbul, la 9 km de cetatea Efes, aceasta este locuința în care Fecioara Maria s-ar putea să își fi petrecut ultimile zile din viața ei.

Casa Fecioarei Maria
Casa Fecioarei Maria

Se spune că ea ar fi venit în regiune împreună cu Sfântul Apostol Ioan, ea preferând această locație pentru liniștea de aici, departe de așezările urbane. Foarte interesant este faptul că aici vin în pelerinaj nu doar creștinii ci și credincioșii musulmani care o recunosc pe Fecioara Maria ca fiind mama unuia dintre profeții lor.
Totuși ca să ajungeți din Kusadasi la Casa Fecioarei Maria, va trebui fie să luați un taxi, fie să călătoriți cu mașina personală (dacă ați venit cu ea până aici), cale de 27 de kilometri, câți separă cele două locații.

Insula Porumbeilor
Insula Porumbeilor

La aceste destinații nu foarte depărtate de Kusadasi se mai adaugă Templul Zeiței Artemis, Basilica Sf. Ioan, Moscheea Isa Bey sau anticul oraș Afrodisias.

Insula Porumbeilor

Insula Porumbeilor este un simbol pentru Kusadasi. Aici se găsește un impresionant castel folosit ca fortăreață în Evul Mediu însă azi cetatea este tăcută. Întreaga insulă mișună de turiști veniți aici pentru a admira peisajul extraordinar și pentru a se relaxa departe de agitația citadină. Tot ce trebuie să faceți pentru a ajunge aici este să luați autobuzul corect din centru și în cinci minute veți fi în fața digului artificial ce unește Insula Porumbeilor de Kusadasi.

Digul spre Insula Porumbeilor
Digul spre Insula Porumbeilor

Și desigur să nu uităm plajele. Există șase astfel de întinderi de nisip ce oferă unele dintre cele mai bune condiții de pe toată coasta Mediteranei. Puteți opta pentru varianța mai aglomerată pe Plaja Orașului sau ați putea merge la plaja Yilanciburnu care este mult mai liniștită. Iar dacă aveți chef de aventură, plaja Kustur vă va oferi acțiune din plin cu serviciile de schi nautic, surf, parasailing și alte asemenea sporturi semi acvatice.