Destinații exotice din Asia

Destinații exotice din Asia

Maldivele, un colț de rai
Maldivele, un colț de rai

A alege o vacanță într-una din multele destinații exotice din Asia echivalează cu începutul unei aventuri minunate. Nici un alt continent nu se poate lăuda cu minunile pe care Asia le ascunde. Iar dacă ne gândim că doar aici trăiește circa 60% din toată populația pământului, e clar că ne putem aștepta să descoperim tradiții, istorie dar mai ales o multitudine de atracții turistice gata să fie explorate.

Sri Lanka, templu noaptea
Sri Lanka, templu noaptea

Destinații exotice din Asia

Există foarte multe locuri uimitoare aici dar adevăratele destinații exotice din Asia sunt cele care au ieșire la ocean sau la mare. Aici se întâlnesc cele mai incredibile peisaje ce variază de la plaje cu nisip alb și apă ca smaraldul la oaze deșetice, păduri tropicale și monumente spectaculoase, toate asezonate cu stațiuni unde turiștii sunt primiți cu cea mai mare ospitalitate și sunt tratați asemenea unor regi.

Thailanda

Una din cele mai populare destinații exotice din Asia, Thailanda invită la distracție și explorare. Insulele din Golful Ko Chan au exact acea combinație de atracții care se potrivesc întregii familii: plaje curate, ape puțin adânci, multă culoare locală și posibilitatea de a realiza scufundări sau snorkeling.

Thailanda, templu ridicat în cinstea lui Buddha
Thailanda, templu ridicat în cinstea lui Buddha

Pe de altă parte, un drum la Templul lui Buddha de Smarald sau la Pagoda Pra Pathom Chedi, vor oferi o imagine grăitoare a istoriei și credinței așa cum a evoluat ea în Thailanda.

Sri Lanka

Puține destinații exotice din Asia se pot lăuda cu popularitatea pe care o are Sri Lanka. Aici turistul descoperă o țară a legendelor și a credinței unde budismul este religia de bază. Tocmai de aceea, nu este de mirare că principalele obiective turistice din Sri Lanka au o mare încărcătură spirituală: Kandy sau Templul Dintelui, unde se presupune că ar fi păstrat unul dintre dinții lui Buddha. Gal Vihara este un alt sit destinat credinței locale, unde Buddha este reprezentat sub forma unor statui uriașe iar ca o încununare a acestora, Orașul Sacru Anuradhapura reprezintă punctul central al unei vizite în Sri Lanka. Totuși, deși accesul este mai dificil, să nu uităm aici de Sigiriya, ori Piatra Leului, un minunat sit istoric că păstrează în vârful monolitului său ruinele unei vechi colonii budiste.

Sri Lanka, Templul Dintelui
Sri Lanka, Templul Dintelui

India

Un sejur în India este considerat de mulți ca fiind cea dintâi alegere între multe alte destinații exotice din Asia. India este o țară a contrastelor unde majoritatea populației nu are un nivel de trai ridicat dar turismul este în floare.

Fortul Roșu, India
Fortul Roșu, India

Țara se bucură de o moștenire istorică deosebită cu monumente de prim rand așa cum este vestitul Taj Mahal din Agra sau Fortul Roșu din Delhi. Însă tot aici se găsesc și atracții naturale demne de luat în seamă, asemenea Peșterii Elefanților din Mumbai unde în vechime, sculptorii indieni și-au manifestat arta ridicând un mic templu de piatră alături de nenumărate alte frize și statui.

Taj Mahal
Taj Mahal

Maldivele

Cât despre arhipelagul insulelor Maldive, acesta poate fi considerat apoteoza în destinații turistice din Asia. Aici industria turismului nu a distrus natura ci s-a folosit de ea. Atmosfera exotică și activitățile acvatice de aici fac deliciul a mii de turiști veniți aici din toate colțurile lumii. Oferta locală include croaziere pentru observarea balenelor albastre și a delfinilor, snorkeling-ul și scuba diving-ul până la 50 de metri adâncime și excursii cu submarinul spre superbele lanțuri de recife de corali pline de pești tropicali.

Maldivele
Maldivele