Rio de Janeiro – destinaţia la care visai

Rio de Janeiro – destinaţia la care visai

În traducerea portughezei locale, ”Rio de Janeiro” înseamnă ”râu de ianuarie”. Este probabil cel mai cunoscut oraş al Braziliei şi totodată o locaţie turistică de care nu te vei putea sătura. Chiar dacă nu prinzi Carnavalul de la Rio în perioada în care vizitezi zona, vei rămâne uimit de diversitatea culturală pe care acest loc ţi-o poate oferi. Plajele sale principale sunt Ipanema şi Copacabana iar acestea sunt presărate de hoteluri gata să cazeze până şi cel mai mofturos turist.

 

 

Atracţii turistice de neuitat

 

 

Primul lucru care-ţi sare în minte când spui ”Rio” este fie carnavalul care se organizează anual în acest oraş, fie statuia lui Isus Christos care tronează deasupra lui. Baza statuii este locul unde sute de perechi de inimi şi-au făcut poze în timpul lunii de miere şi o zonă în care fiecare turist poate să-şi cumpere suveniruri pe care ulterior să le arate prietenilor de acasă. Dacă statuia impozantă nu îţi este îndeajuns, Biserica Candelaria cu siguraţă că va prezenta un interes major. Poţi vizita Teatrul Municipal şi există o puzderie de muzee care-ţi vor arăta cum a evoluat viaţa în Brazilia de-a lungul secolelor.

 

 

Distrează-te sub clar de lună

 

 

Un alt lucru pentru care Rio de Janeiro a devenit cunoscut este viaţa sa de noapte. Intensă, presărată de luminile oraşului şi de discotecile din care muzica bubuie neîncetat. Cartierul Lapa este renumit petru acest gen de distracţii, aşa că ia aminte şi cazează-te undeva în vecinătatea acestuia, ca să fii la o aruncătură de băţ de o băutură rece şi localnici primitori. Petrecerile de stradă sunt în toi în timpul carnavalului iar distracţia îţi va oferi amintiri pentru o viaţă întreagă. Tot aici te poţi bucura de băuturi specifice locului precum şi de reţete de cocktail-uri importate din cultura americană şi europeană.

 

 

Pe plajă, sub umbrelă

 

 

În Rio nu vei vedea doar cartiere şi muzee. Zona din sud alcătuieşte zona de coastă a oraşului iar cartierul plajei Copacabana este locul în care au loc cele mai vestite petreceri cu ocazia Anului Nou. Preţurile sunt cu ceva mai piperate decât în alte locuri, dar vei avea ocazia să te bronzezi, să te bucuri de un soare minunat şi să faci plimbări cu iahturi destinate exclusiv turiştilor. Tot aici ai şansa să întâlneşti nume faimoase deoarece milionarii lumii, actriţele şi cântăreţii de renume preferă această zonă a oraşului pentru a se destinde.

 

 

Muntele Pâine de Zahăr

 

 

Imediat în apropierea plajei din Copacabana se află renumitul Munte Pâine de Zahăr, un edificiu natural pe care nu-l poţi rata şi a cărui imagine cu siguranţă o vei recunoaşte din filme şi fotografii. O telecabină te poate duce până în vârful acestuia de unde vei putea admira nu doar oraşul ci şi muntele Corcovado. Un alt munte pe care-l poţi vizita – şi care este şi cel mai înalt al oraşului – este Pedra da Gávea, cu o înălţime de 842 de metri. În această zonă, una din distracţiile principale de care se pot bucura turiştii este zborul cu planorul.

 

 

Sport şi fotbal pentru pasionaţi

 

 

Dacă eşti pasionat de fotbal, stadionul Maracana este locul în care vrei să ajungi. Construit pentru a face loc la 120.000 de persoane, stadionul este locul în care s-au ţinut jocurile Pan-Americane din 2007 şi nu este exclus să prinzi un meci important al anului chiar la faţa locului.