Despre Mexic auzim doar prin filme, fie ele western-uri, fie ele cu agenţi FBI care vânează răufăcători până la graniţă. Însă Mexicul este totodată şi o destinaţie turistică unică, un loc în care prea puţini români ajung şi în care te-ai putea bucura de o vacanţă pe cinste. Preţurile sunt mici şi accesibile buzunarelor noastre iar locuri de vizitat găseşti din belşug.

 

 

Santa Cecilia Acatitlan

 

 

La 10 kilometri de Mexico City se află Santa Cecilia Acatitlan, un loc istoric situat în oraşul Santa Cecilia. Datează din vremurile pre-hispanice şi este o destiaţie turistică ce-ţi va umple aparatul de fotografiat cu imagini ale unor construcţii aztece din perioada timpurie. Piramida aztecă din această locaţie este doar una din multele pe care le poţi vizita aflându-te în Mexic iar fostul oraş din preajma ei încă mai prezintă rămăşiţe şi în ziua de azi, în pofida faptului că piatra acestuia a fost folosită ulterior la costruirea unor biserici creştine. Mănăstirea din Santa Cecelia Acatitlan este una dintre aceste biserici iar ea mai dăinuieşte şi astăzi.

 

 

Mexico City, aşa cum nu-l ştiai

 

 

Este situat într-unul dintre cele 31 de state mexicane şi este probabil cel mai cunoscut dintre oraşele Mexicului. Puţini cunosc faptul că acest oraş este plin de muzee dedicate artei, atât coloniale cât şi pre-coloniale. Există artă modernă, contemporană de văzut în ele, piese semnate de Picasso, Andy Warhol şi Kandinsky. Museo de Arte Moderno include nu doar lucrările unor artişti de origine mexicană dar şi expoziţii ale unor pictori de renume mondial. Există peste 150 de muzee în Mexico City iar istoria oraşului în sine este îndeajuns să te facă să vrei să-l vizitezi. Este locul în care autori americani precum William S. Burroughs sau Jack Kerouac şi-au petrecut perioade creative ale vieţii lor.

 

 

Parcuri de divertisment şi senzaţii tari

 

 

Dacă vrei puţină adrenalină, în Mexic poţi vizita unul din numeroasele parcuri de divertisment de care se bucură. Unul din acestea este La Feria de Chapultepec Mágico care totodată are un rollercoaster care este faimos până şi în Statele Unite datorită lungimii sale. În Ajusco, cel mai mare parc de distraţii din America Latină, distracţia este garantată până şi pe perioada iernii.

 

 

Parcuri naţionale şi natură de văzut

 

 

În Mexic, datorită poziţiei geografice şi a zonelor relativ neatinse de trecerea omului, parcurile naţionale sunt numeroase şi pot prezenta flora şi fauna într-un mod pe care nu-l credeai posibil. Totul este sălbatic, crud, aşa cum natura ar trebui să fie. Cofre de Perote este situat lângă oraşul Veracruz şi este totodată locul în care poţi vedea unul dintre vulcanele adormite ale Mexicului.

 

 

Insule şi plaje vaste

 

 

Nu doar continentul mexican este de vizitat, cu ale sale oraşe imense şi ruine aztece şi mayaşe. Dacă tot te duci până în Mexic în vacanţă poţi face un popas pe una din insulele sale, cum ar fi insula Carmen. Cu un orăşel mic de doar 150.000 de suflete, oraşul insulei (Ciudad del Carmen) este încă unul din puţinele locuri în care un turist nu va fi asaltat de valuri de alţi turişti zgomotoşi care-ţi pot strica impresia de libertate. Plajele sunt primitoare iar modalităţile de distracţie variate: de la plimbări cu barca şi până la scufundări, totul e posibil în această zonă accesibilă din punct de vedere al preţului.