Situată în arhipelagul Canare, Tenerife este cea mai mare insulă din proximitatea Spaniei şi cea mai vastă ca teritoriu din insulele Canare. Cu două aeroporturi şi o populaţie de 839.000 de locuitori, Tenerife are o lungime de 80 de kilometri şi este una din destinaţiile preferate de turiştii europeni în căutare de un exotic ieftin.

 

 

Atracţii

 

 

Nu poţi vizita Tenerife fără să treci şi prin Parcul Naţional Teide, unul dintre cele mai vizitate din întreaga lume. Tot în Tenerife are loc Carnavalul din Santa Cruz de Tenerife, o petrecere în aer liber care rivalizează doar cu cea organizată în Brazilia cu ocazia Carnavalului din Rio. Insula mai este renumită pentru varietatea de clădiri şi stiluri arhitecturale, un loc în care modernul se îmbie cu elemente de artă colonială. Unu dintre principalele atracţii turistice este Auditoriul din Tenerife, situat chiar în capitala Insulelor Canare. Construcţia acestuia a început în 1997 şi s-a încheiat de-abia în anul 2003, devenind aproape imediat un simbol al oraşului Santa Cruz de Tenerife.

 

 

Natură

 

 

Datorită erupţiilor vulcanice, de-a lungul timpului insula a fost modelată în aşa fel încât să ofere un peisaj de neuitat turiştilor care o vizitează. Păduri vaste de pin se întretaie cu prăpăstii şi zone deşertice. Plajele au în spate văi care abundă de floră tropicală iar cheile adânci susţin păduri de dafin. Şi vorbind de plaje, acestea abundă de turişti veniţi din mai toate colţurile lumii, cu El Medano fiind cea mai cunoscută dintre ele. Există 67 de kilometri de plajă pe care să-ţi poţi întinde prosopul iar coasta din sud este renumită pentru nisipul său fin care îi dă un aspect unic, de curat.

Există de asemenea câteva rezervaţii naturale pe care le poţi vizita, notabile în acest sens fiind Rezervația Naturală Integrală Pijaral şi Rezervația Naturală Integrală Ijuana – ambele cu arii restrânse dedicate turiştilor şi iubitorilor de natură.

 

 

Peşteri

 

 

Tot erupţiile vulcanice din trecut sunt responsabile de numeroasele peşteri care întretaie insula. Cea mai mare dintre ele – Cueva del Viento – este totodată cea mai mare din Uniunea Europeană. Aşa că dacă te-ai săturat de păduri sau plajă, poţi oricând să vizitezi una din grotele umbrite în care accesul turiştilor este permis.

 

 

Vreme frumoasă

 

 

Tenerife este supranumită ”Isla de la Eterna Primavera” – insula primăverii eterne. Temperatura gravitează mereu între 20 şi 28 de grade iar valurile de căldură din timpul verii sunt alinate de vânturile alizee. Aşa că nu vei suferi de căldură, fie de-ai fi în hotel, fie de-ai fi pe plajă. Ploile sunt rare în Tenerife iar solul este poros, dar staţiunile turistice sut dotate cu tot ceea ce e necesar pentru a combate starea de discomfort. Te poţi aştepta la o vacanţă mereu însorită şi la condiţii impecabile, indiferent de momentul din an ales.

 

 

Amintiri

 

 

Insula este plină de chioşcuri şi clădiri dornice să-ţi vândă amintiri pe care să le iei cu tine acasă. De la mici suveniruri şi replici ale epocii colonizării spaniole până la vederi şi picturi realizate de localnici. Există sute de astfel de locuri din care să-ţi poţi procura o fărâmă de Tenerife pe care să o poţi ulterior arăta prietenilor.