Întrucât vremea caniculară de afară face să ne dormi să fim pe plajă la mare, adiați de briza mării, am ales să vă prezint câteva frumuseți de pe litoralul românesc care ne așteaptă cu nerăbdare. Fără dar sau poate, avem o țară minunată cu care ne putem mândri în jurul lumii, trebuie doar să o descoperim.

OHA Beach – Creativitate pe litoralul românesc

Dacă vara aceasta ești în căutare de experiențe noi și de locuri care ies din tipar dar totuși vrei să rămâi pe teritoriul României, atunci OHA Beach este destinația ideală pentru tine. OHA Beach se află în Mamaia Nord, aproape de Campingul Pescăresc și este mai mult decât o banală plajă în care mergi să stai întins la soare și să asculți muzică estivală.

OHA Beach – Creativitate pe litoralul românesc
OHA Beach – Creativitate pe litoralul românesc

OHA Beach este un spațiu creativ de leneveală și manifestări artistice care te îmbie la relaxare, voie bună și idei mărețe. De îndată ce începe sezonul estival, OHA Beach te așteptă să petreci zi și noapte, fără întrerupere. Ziua, plaja superbă cu nisip fin și apa mării îți vor fi cele mai bune gazde, în timp ce noaptea party-urile organizate pe plajă te vor destinde complet. Nu vei rezista ritmului frenetic și vei dansa până în zori.

Petreceri pe plajă pe Oha Beach
Petreceri pe plajă pe Oha Beach

Cherhana – Cel mai delicios pește de pe litoralul românesc

Cu siguranță, cei care deja au mai fost pe litoralul românesc, au aflat că în Vama Veche se găsește Concediu de vis pe litoralul românesc de pe întreg teritoriul României. La Cherhanaua din Vama Veche însă, vei mânca pe nerăsuflate cel mai bun pește pe care l-ai gustat vreodată! Pescuit proaspăt din mare, pregătit cu măiestrie chiar pe grătarele amplasate pe plajă și servit de oameni amabili și prietenoși, peștele de la Cherhana îți va rămâne în minte pentru mult timp.

Vedere spre mare din Cherhanaua din Vama Veche
Vedere spre mare din Cherhanaua din Vama Veche

Un lucru deosebit de atractiv este faptul că aici nu vei găsi fițe, meniuri sofisticate pe care cu creu le descifrezi, sau ospătari cu fețe acre. Din contră, aici oamenilor le place ceea ce fac și mai presus de toate se bucură să privească fețele celor care adulmecă gustoasele preparate. Mesele din lemn amplasate pe plajă, simplu și elegant, briza mării și mirosul de pește aburind te vor relaxa negreșit!

Pește proaspăt făcut la grătar pe plajă
Pește proaspăt făcut la grătar pe plajă

Manarola – Romantism în farfurie

Manarola este unul dintre puținele restaurante de pe litoralul românesc care păstrează un aer boem, vintage chiar. Situat în portul Tomis, Constanța, Manarola este un restaurant pe atât de mic pe atât de cochet, relaxant și primitor, cu un meniu interesant și un personal pe măsură. Singura preocupare a celor ce lurează aici este să te facă să simți că ai venit la casa ta de vară și îți vor personaliza comanda astfel încât să te destinzi complet și să uiți de toate. Închide ochii și simte briza mării!

Atmosfera boemă din cadrul restaurantului Manarola, portul Tomis
Atmosfera boemă din cadrul restaurantului Manarola, portul Tomis

Alte locuri la fel de interesante sunt plaja H2O din nordul stațiunii Mamaia, aproape de Năvodari, unde poți învăța kitesurfing sau Crazy Beach din Mamaia – o plajă care este în același timp plajă, restaurant și club. Aici personajele cu tocuri și siluete de invidiat sunt la tot pasul. De asemenea, un ultim loc pe care nu vrei să îl ratezi de pe litoralul românesc ar fi Papa la Soni din Vama Veche. Aici mâncarea se asortează cu muzica live, plaja și apusurile de soare.

Crazy Beach - Mamaia
Crazy Beach – Mamaia

Așadar, dacă erai de părere că litoralul românesc nu mai are cu ce să te surprindă, folosește-te de aceste mici ponturi în următoarea ta escapadă la Marea Neagră și vei avea un concediu de vis!