Yap este o insulă din Oceanul Pacific , fiind locul unde cultura și tradițiile vechi de sute de ani sunt încă păstrate cu sfințenie, în comparație cu multe alte state din Micronesia. Turismul în Insula Yap a fost deschis abia în anul 1989 și de atunci și până astăzi milioane de turiști din întreaga lume au vizitat acest teritoriu plin de farmec. Vizitatorii sunt atrași, în special, de plajele întinse, dar sunt dornici să cunoască măcar o mică parte din cultura specifică zonei.

Peisajele par a fi neatinse de mâna umană
Peisajele par a fi neatinse de mâna umană / Foto: http://hdw.eweb4.com

Practic, teritoriul Yap este alcătuit din 134 de insulițe mai mici, însă doar 22 dintre acestea sunt populate. Încă din cele mai vechi timpuri, Insula Yap a fost un loc potrivit pentru grupurile de oameni care își doreau un refugiu, locul unde s-ar fi simțit în siguranță în acele perioade tulburi. Zona nu a evoluat foarte mult, doar modernizările turistice au aliniat teritoriul cu celelalte insule ale lumii. Anul 1528 este momentul în care europenii ajung în regiune, în momentul în care o echipă de spanioli ajunge în zonă.

Plajele întinse garantează petrecerea unei vacanțe de vis
Plajele întinse garantează petrecerea unei vacanțe de vis / Foto: http://pikdit.com

Astăzi, Insula Yap este o destinație turistică exotică, este locul unde vei vedea aspecte unice, care nu mai există nicăieri în lume. Regiunea este splendidă din mai multe puncte de vedere, dar este în primul rând un loc magic ce uimește prin peisajele ce par a fi neatinse de om. Plajele întinse sunt în anumite perioade ale anului aproape pustii, iar acest lucru nu face decât să evidențieze frumusețea naturală a locurilor. Nisipul fin, pădurile tropicale extrem de bogate, valurile Oceanului Pacific crează un orizont de vis pe care îl vei admira necontenit.

Lumea subacvatică este interesantă, dar mai ales inedită
Lumea subacvatică este interesantă, dar mai ales inedită / Foto: http://www.diversiondivetravel.com.au

Aventurierii au locul lor pe Insula Yap, apele oceanului sunt potrivite pentru desfășurarea unei multitudini de activități. Plimbările pe apă, dar și scufundările sunt cele mai populare, fiind modul prin care vei admira insula din Micronesia în toată splendoarea ei. Adâncurile oceanului dezvăluie o lume nouă, alcătuită din mii și mii de pești colorați, ce cutreieră aceast teritoriu din adâncuri. Recifele din exteriorul Insulei Yap sunt pline de viață acvatică, iar ele atrag scafandri din toate colțurile lumii.

Deseori copiii îmbrăcați în costume specifice comercializează pe plaje fructe
Deseori copiii îmbrăcați în costume specifice comercializează pe plaje fructe / Foto: http://www.alisonwright.com

Insula Yap este locul unde trăiesc mai multe grupuri de oameni, așa că vei fi uimit să vezi că unuii comunică alte limbi decât ceilalți. Un tur complet al insulei va dezvălui aspecte unice ale acestor popoare care pentru noi sunt o noutate absolută. Locuitorii au obiceiurile lor specifice, diverse ritualuri cel puțin interesante. Mare parte dintre ei poartă acele costume tradiționale, foarte colorate făcute chiar de ei din materiale naturale.

Oamenii trăiesc în aceste tipuri de locuințe
Oamenii trăiesc în aceste tipuri de locuințe / Foto: http://www.panoramio.com

Așadar, Insula Yap este un teritoriu inedit, locul unde viața de zi cu zi a unor popoare necunoscute este o curiozitate pentru noi toți. Deși zona nu este atât de ușor de accesat, numeroase grupuri de turiști fac eforturi pentru a se bucura de o vacanță cu totul și cu totul specială.