Bruxelles este capitala Belgiei şi sediul Uniunii Europene. Oraşul are un caracter unic prin îmbinarea aspectelor vechi cu cele noi. În secolul al XIX-lea, multe clădiri istorice au fost distruse pentru a face loc ministerelor, palatelor, şcolilor şi blocurilor de birouri.

Catedrala Saint Gaugericus, Bruxelles
Catedrala Saint Gaugericus, Bruxelles

Anul 979 este momentul în care are loc fondarea oraşului Bruxelles. Primul edificiu construit vreodată în Bruxelles a fost Catedrala Saint Gaugericus şi de aici expansiunea oraşului a continuat de la sine. Zi de zi s-a construit în Bruxelles şi odată cu frumoasele construcţii a început să crească şi renumele oraşului. Astăzi, Bruxelles este considera a fi unul dintre cele mai interesante oraşe ale Europei, de la an la an numărul turiştilor creşte considerabil. În cele ce urmează vom vedea care sunt cele mai interesante obiective din Bruxelles.

Piaţa Mare, Bruxelles
Piaţa Mare, Bruxelles

Piaţa Mare din Buxelles

Este cu siguranţă una dintre cele mai frumoase pieţe ale lumii, fiind un loc care îmbie vizitatorii la plimbări nesfârşite. Piaţa Mare este delimitată de clădiri vechi de 300 de ani, turnul oraşului fiind un punct de reper. Seara zona este iluminată, fapt care-i sporeşte farmecul. În unele seri au loc spectacole de muzică ce se încheie deseori cu un minunat foc de artificii. Zona de nord din Piaţa Mare deţine mici magazine care comercializează cele mai bune vafe belgiene cu zahăr caramelizat.

Atomium, Bruxelles
Atomium, Bruxelles

Atomium

Este o clădire emblematică din Bruxelles proiectată de binecunoscutul inginer Mozart. Atomium are o înălţime de 102 metri, cu sfere de 18 metri în diametru. Sferele de oţel sunt conectate între ele prin bare fabricate din acelaşi material şi un lift permite accesul la cele 5 sfere care deţin săli de expoziţie şi alte spaţii publice. Sfera de sus oferă o vedere panoramică a oraşului. Noaptea, Atomium este frumos iluminat, fapt care evidenţiază şi mai mult designul său.

Parlamentul Eurpean, Bruxelles
Parlamentul Eurpean, Bruxelles

Parlamentul European

Este cu siguranţă o curiozitate pentru toţi turiştii care ajung în Bruxelles. Clădirea din sticlă cu design modern atrage atenţia tuturor trecătorilor. Parlamentul European este alcătuit în prezent din 766 de membri din întreaga Europă, aleşi prin vot direct la fiecare 5 ani.

Arcul de Triumf, Bruxelles
Arcul de Triumf, Bruxelles

Arcul de Triumf

A fost construit pentru expoziţia mondială din 1880 şi a fost ridicat pentru a comemora 50 de ani de la independenţa Belgiei. Construcţia nu a fost finalizată în anul 1880, fapt pentru care la expoziţia din acelaşi an a fost utilizată o construcţie din lemn. Finalizarea monumentului, construit din piatră sculptată a fost o adevărată luptă cauzată de costurile de ridicare ale edificiului. Totuţi, Arcul de Triumf a fost construit într-un final şi a devenit un simbol al istoriei belgiene.

Galeriile Saint Hubert, Bruxelles
Galeriile Saint Hubert, Bruxelles

Centrele comerciale

Bruxelles deţine numeroase centre comerciale uriaşe, iar vizitarea lor poate dura câteva ore bune. Galeriile Saint Hubert sunt cele mai faimoase din Bruxelles, fiind primul mall deschis vreodată în lume. Anul inaugurării a fost 1847 şi astăzi adăposteşte numeroase buticuri, librării, cafenele, restaurante, precum şi un teatru şi un cinema.

Sortimentele de ciocolată belgiană  sunt un răsfăţ pentru iubitorii acestor dulciuri
Sortimentele de ciocolată belgiană sunt un răsfăţ pentru iubitorii acestor dulciuri

Aşadar, Buxelles este unul dintre cele mai frumoase oraşe europene cu o istorie unică. Dacă ajungi în Bruxelles nu uita să cumperi pentru cei dragi câteva sortimente de ciocolată belgiană. Cu siguranţă le vei face o bucurie!